ÚAMK Vás zve na Rallye Prague Revival 2021

Ústřední Automotoklub České republiky UAMK Vás zve na Závodní super speciály, v pátek pod siluetou Pražského hradu Start 29. 10. od 15,15 až 18 hodin na Náměstí Jana Palacha, Praha 1.

Vstup ZDARMA

10. RALLYE PRAHA REVIVAL, 29.- 30. 10. 2021

ŠKODA 130 RS, PORSCHE 911,924,944, BMW 2002, DATSUN 240Z,TOYOTA Celica GT,AUDI Quattro, LANCIA Beta, MERCEDES 280CE,MAZDA RX 7,FORD Sierra, OPEL Kadet GTE, RENAULT 5 Alpine, ALFA ROMEO, PEUGEOT 205 GTI, VW Scirocco, Golf, FIAT 128,HONDA CRX a další legendy na kolech, včetně smečky šesti závodních Trabantů, to všechno uvidíte.

X. ročník sportovně-společenské akce Rallye Praha Revival se uskuteční o posledním říjnovém víkendu. Do Prahy se sjedou osobnosti motoristického sportu a příznivci historických závodních a sportovních automobilů z celé Evropy. Mezi přihlášenými jsou posádky z Velké Británie, Portugalska, Francie, Belgie, Norska, Německa, Rakouska, Itálie, Polska, Litvy, Ruska a Slovenska. Celkem se na trasu mezi Prahou a Libercem chystá na 160 posádek!

Vedle legend našeho motosportu v čele s Milanem Zapadlem, Jiřím Moskalem, Pavlem Šofrem jsou na startovní listině i stálý revivalista a stále aktivní soutěžák Marcel Tuček, nebo čtvrtí v průběžné klasifikaci Mistrovství Evropy rallye historiků Vojtěch Štajf s Vladimírem Zelinkou.

I zahraniční účast je velmi kvalitní a pestrá. Nejvíc fanoušků má u nás stále norský závodník John Haugland díky svým úspěchům se soutěžními škodovkami. Tradičně silnou sestavu přivážejí polští přátelé v čele s Andrzejem Jaroszewiczem, z Francie bude poprvé startovat rallyový exmistr Jean-Louis Clarr, z Belgie přední účastník světových regularity rallye Jean Francois Devillers s Ericem Chapou, organizátorem prestižních motoristických podniků pro historiky v Belgii. Se startovním číslem jedna sjede ze startovní rampy československý reprezentant a multi šampión Jozef Studenič.

Pro příznivce historie motoristického sportu bude nejlepší příležitostí vidět účastníky X. Rallye Revival samozřejmě slavnostní start z Palachova náměstí, kam budou najíždět od 15,30 hodin a v 16 hodin odtud odstartuje první vůz.

Ze Show Sections lze doporučit hipodrom ve Velké Chuchli v pátek od 15 hodin. V sobotu pak to bude areál ve Vesci, který se pojede třikrát, takže s přestávkami nabídne podívanou po celý den. Dvakrát revival navštíví Adventure Land v Bělé pod Bezdězem. V neděli po absolvování závodu do vrchu v Liberci cestou do cíle v Radotíně se ještě posádky vyřádí na komunikacích bývalého vojenského prostoru v Milovicích od 11,45 hodin. V cíli v Radotíně by měla první šťastná posádka odevzdat jízdní výkaz krátce před 13,30 hodin. Po dojezdu všech účastníků a sečtení všech bodů budou v Kart centru předány poháry nejlepším posádkám ve všech vypsaných třídách.

Bližší informace, seznam přihlášených, časový harmonogram a další zajímavosti o akci lze najít na http://www.edda.cz/mscrdovrchu. Igor Sirota, tiskový mluvčí ÚAMK

KONTAKT:

www.edda.cz/mscrdovrchu

Igor Sirota, tiskový mluvčí ÚAMK

Keywords Protext-doprava-automoto-služby

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Automotive industry, transport and machinery

RECEIVING PRESS RELEASES
Subscribe for free