Dopisy Ježíškovi

Uspořádaly Marie Doležalová a Michaela Záleská

Co se stane, když si dovolíme i my dospělí napsat dopis Ježíškovi? Té vzácné kouzelné bytosti, která plní (nejen) dětská přání? V knize najdete 26 dopisů českých i světových osobností, které přistoupily na naši hru. Halina Pawlowská nebo Lukáš Pavlásek k tomu přistoupili se svým specifickým humorem, Eliška Balzerová, Dagmar Havlová a Klára Trojanová zavzpomínaly na své blízké, s Aňou Geislerovou a Martinem Hofmannem se vrátíme do jejich dětství… I ostatní autoři nabídnou skrze intimní dopis neotřelý pohled do svého nitra. Třeba Robert Fulghum!

Sama Marie o knížce říká: "Číst tuhle knihu je jako dát si pár kousků cukroví a trošku vaječňáku. Nebo jako jít s autory dopisů do kavárny a tam si s nimi povídat o Vánocích. Je to nejlepší způsob, jak pocítit kouzlo Vánoc. A taky nejpoetičtější cesta, jak obdarovat potřebné a zároveň dát dárek i blízkým." Všichni autoři a spřátelené nakladatelství Portál pracovali na knize bez nároku na honorář.

Kniha bude pokřtěna za přítomnosti veřejnosti dne 1. 11. v 17:00 v Café Martin v Karlíně. Srdečně Vás zveme!

100 Kč z každé prodané knihy bude věnováno na podporu sbírky Pomozte dětem!

Váz., 96 s., 299 Kč

ISBN: 978-80-262-1849-4

Nakladatelství: Portál, s.r.o.

obchod.portal.cz