Společnost Huawei pořádá ve spolupráci s firmou Informa Tech summit „Zelené ICT pro zelený rozvoj"

Bob Cai, marketingový ředitel skupiny Carrier Business Group společnosti Huawei

Na konferenci Better World Summit (BWS), kterou pořádala společnost Huawei ve spolupráci s firmou Informa Tech, přednesl marketingový ředitel skupiny Carrier Business Group společnosti Huawei Bob Cai úvodní projev s názvem „Zelené ICT pro zelený rozvoj". „Jako přední světový poskytovatel ICT infrastruktury a chytrých zařízení začleňuje společnost Huawei zelený rozvoj do všeho, co dělá. Považujeme to za součást naší společenské odpovědnosti. Společnost Huawei je navíc připravena stát se nejlepším partnerem operátorů v jejich úsilí o dosažení uhlíkové neutrality," řekl Cai. „Díky našim inovativním produktům a řešením pomůžeme operátorům snížit emise uhlíku a zvýšit energetickou účinnost jejich sítí. Chceme také spolupracovat s operátory a využívat informační a komunikační technologie k tomu, abychom ostatním průmyslovým odvětvím umožnili lépe snižovat emise uhlíku a rychleji dosáhnout uhlíkové neutrality."

V červnu 2021 společnosti Huawei a Informa Tech společně navrhly iniciativu Network Carbon Intensity (NCI), v níž jsou emise uhlíku na bit dat definovány jako nová metrika pro zelené sítě. Společnost Huawei zdůraznila, že snaha lidí o lepší život musí být v rovnováze s potřebou snižovat emise uhlíku, a proto navrhla tuto iniciativu pro lepší správu a měření plánů snižování emisí uhlíku.

Společnost Huawei během tohoto summitu zdůraznila potřebu vytvořit platformu pro průmyslovou spolupráci v oblasti zeleného rozvoje a uvedla, že BWS je dobrým příkladem. Na této platformě se budou pravidelně setkávat partneři z oboru a operátoři, aby sdíleli inovativní technologie a nejnovější postupy ohledně toho, jak snížit emise uhlíku a přispět k ekologičtějšímu odvětví informačních a komunikačních technologií. Podle Caie bude společnost Huawei na veletrhu MWC Barcelona 2022 pokračovat v pořádání fóra o zeleném rozvoji se svými partnery, kde bude sdílet průmyslové postupy a nejnovější řešení. Všichni partneři z oboru a operátoři jsou na fóru vítáni.

„Věříme, že BWS v Dubaji je dobrý začátek. Do budoucna budeme i nadále spolupracovat s našimi partnery z oboru a operátory, abychom pomocí našich inovativních technologií umožnili zelený rozvoj všech průmyslových odvětví," prohlásil Cai na závěr svého projevu. „Věříme, že společně rozsvítíme ekologičtější budoucnost, jak je uvedeno v tématu naší vlajkové výstavní haly ,Lighting up the Future' v Dubaji."

Na akci vystoupili také Richard Mahony, viceprezident pro trhy poskytovatelů služeb společnosti Informa Tech; Dr. Dena Assaf, stálá koordinátorka OSN ve Spojených arabských emirátech; Tommy Stadlen, spoluzakladatel společnosti Giant Ventures; Dr. Ahmed Bin Ali, hlavní viceprezident pro firemní komunikaci společnosti Etisalat; Hervé Suquet, hlavní viceprezident pro energetiku skupiny Orange; Dirk Karl, ředitel nákupu společnosti MTN; Tanveer Mohammad, hlavní viceprezident pro globální provoz společnosti Telenor; a Aaron Jiang, viceprezident produktové řady bezdrátových technologií společnosti Huawei.

O společnosti Huawei

Společnost Huawei byla založena v roce 1987 a je předním světovým poskytovatelem infrastruktury informačních a komunikačních technologií (ICT) a chytrých zařízení. V současnosti v ní našlo uplatnění více než 197.000 zaměstnanců, působí ve více než 170 zemích a regionech a poskytuje služby více než třem miliardám lidí na celém světě.

Naší vizí a posláním je přinést digitální technologie každému člověku, domácnosti a organizaci a vytvořit tak plně propojený a inteligentní svět. Za tímto účelem budeme podporovat všudypřítomné připojení a rovný přístup k sítím, přinášet cloudová řešení a umělou inteligenci do všech čtyř koutů světa s cílem poskytnout špičkový výpočetní výkon tam, kde jej potřebujete, a tehdy, kdy jej potřebujete, vytvářet digitální platformy, které pomohou všem odvětvím a organizacím stát se flexibilnějšími, efektivnějšími a dynamičtějšími, či nově definovat uživatelskou zkušenost pomocí umělé inteligence a přizpůsobit ji lidem ve všech aspektech jejich života, ať už jsou doma, v kanceláři nebo na cestách. Další informace naleznete na webu společnosti Huawei na adrese www.huawei.com nebo nás sledujte na:

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1663080/Bob_Cai_speaks_BWS.jpg

KONTAKT: Ling Tchao, taoling1@huawei.com