Pomáháme dětem do škol

Česká společnost Stil trade s.r.o. věnovala v průběhu léta 2021 v rámci projektu "Pomáháme dětem do škol“ znevýhodněným školákům z celé České republiky školní batohy, aktovky a další školní potřeby v hodnotě 125 tis. Kč bez DPH v maloobchodních cenách.

Školní pomůcky Stil putovaly k dětem ze sociálně slabších rodin, k dětem rodin samoživitelů, dětem v náhradní rodinné péči – v pěstounských a osvojitelských rodinách, ale také do rodin na Moravě, která se stále vyrovnává s následky ničivého tornáda. V rámci tohoto projektu navázala společnost Stil spolupráci s Armádou spásy České republiky, SOS dětskými vesničkami, Aliancí náhradních rodin a také se základní školou v Moravské Nové Vsi.

"Naším posláním je ulehčit žákům, studentům a jejich rodinám život. Pomáháme těm, kterým život naložil víc, než mohou unést.“ Citace z článku společnosti Stil.

Vybrané příběhy

"Chci vám poděkovat za všechny děti z Moravské Nové Vsi, které jste obdarovali krásnými baťůžky do školy. Obrovská radost a chuť zase jít do školy. Nedovedete si to ani představit.“ Adéla Sládková, Člověk v bezpečí, Moravská Nová Ves.

Díky organizaci SOS dětské vesničky se povedlo zajistit školní potřeby pro děti z ohrožených rodin a pro matky samoživitelky. Tyto rodiny bohužel nemohou svým dětem nové pomůcky pořídit, a to především z finančních důvodů. "Jsme moc rádi, že jsme mohli díky vám zajistit těmto dětem nové aktovky a ostatní školní pomůcky, které jim udělaly obrovskou radost." Lenka Šémová, SOS dětské vesničky, z.s.

Prostřednictvím Armády spásy České republiky putovaly darované batohy a další pomůcky do Brna k dětem z nízkoprahových center pro děti a mládež a také do služby Prevence bezdomovectví, kterou využívají lidé a převážně rodiny v nepříznivé sociální situaci, jak nám sdělila Lenka Kořínková z Armáda spásy v České republice.

O společnosti Stil trade s.r.o.

Již téměř 30 let vyrábíme a dodáváme školní potřeby, dárková balení, blahopřání a výrobky s kalendáriem. Naším posláním je ulehčit žákům a studentům život a to doslova. S váhou školních pomůcek se pereme o každé deko, vyvíjíme anatomické zádové systémy i batohy, které rostou s dítětem. Protože i my jsme rodiče a našemu poslání stoprocentně věříme.

Fungujeme v souladu s principy společensky odpovědné firmy. K dalším organizacím, které jsme podpořili finančními i věcnými dary, patří mateřské a základní školy, domovy pro matky s dětmi, fondy a spolky postižených či znevýhodněných dětí a další. Projekt „Pomáháme dětem do školy“ je založen na principu našeho příspěvku 50 Kč za každou prodanou aktovku nebo batoh.

Další příběhy a fotografie jsou pro Vaši potřebu uloženy zde: https://www.stil.cz/pomahame-detem-do-skol

V případě zájmu o další informace kontaktujte prosím:

Ing. Ludmila Zlatníková, e-mail: lida.zlatnikova@stil.cz

Ing. Jan Starecki, ředitel společnosti, e-mail: jan.starecki@stil.cz

www.stil.cz

Keywords ČR-školy-sociální-služby-firmy-Stil trade

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Services, tourism
Science, education and school system
Media, society and lifestyle

RECEIVING PRESS RELEASES