LD Seating představí na Designbloku novou židli TRIVI

designér Martin Foret, držitel Red Dot Award

Za jejím designem stojí designér Martin Foret, držitel Red Dot Award. LD Seating je předním výrobcem nadčasového, designového a ergonomického sezení pro kanceláře a veřejné i soukromé prostory. Řady českých a italských designérů, se kterými firma LD Seating spolupracuje, rozšířil designér Martin Foret. Ten stojí za návrhem nové židli TRIVI, která bude představena na letošním ročníku Designbloku.

Spolupráce rodinné firmy LD Seating s produktovým designérem Martinem Foretem začala od stolu. Martin Foret navrhl pro vlastní kolekci stůl, který tým LD Seating natolik zaujal, že ho oslovili s nápadem, aby navrhl i židli. Zadáním bylo, aby ji navrhl tak, jak by to udělal pro svou kolekci.

Charismatický minimalismus židle TRIVI

Produkty designéra Martina Foreta mají vždy určité charisma. To samé platí i o židli TRIVI. “Nuance a propracovanost detailů určují výsledný charakter židle, zároveň bylo potřeba zachovat jednoduchý a logický vzhled židle, aby skvěle vypadala i ve větším počtu, a to třeba v interiéru kavárny,” vysvětluje Martin Foret. Hlavním cílem bylo dosáhnout toho, aby židle TRIVI byla – i přes svou jednoduchost – pohodlná. Mnohem vyššího komfortu, než je u židlí obvyklé, dosáhli inovativním 3D tvarováním dřevěných prvků. Židle TRIVI je navíc jednoduše stohovatelná a v interiéru bude dobře fungovat dnes i za deset let. TRIVI si na nic nehraje: odtud také její název.

Rodinná tradice firmy LD Seating trvá bezmála 30 let

Příběh firmy LD Seating se začal psát již v roce 1993 v Boskovicích, kdy ji založila Jitka Hurábová. Nyní vedení rodinné firmy postupně přebírají její synové Jan a Jakub a zapojuje se i Jakubova manželka Petra. Kancelářské prostředí se mění a s ním i nábytek. Už dávno se vše netočí jen kolem otočného křesla. Součástí kancelářského prostředí jsou relax zóny, zasedací místnosti, lounge apod. Zvyšuje se poptávka po nejrůznějších typech sezení. Kancelářský nábytek musí být stále nejen ergonomicky dokonalý, ale zároveň pohodlný a designový. Nábytek firmy LD Seating tak nyní najdete nejen v kancelářích a coworkingových centrech, ale i v bankách, školách, hotelech, restauracích i barech. Elegance, nadčasovost, pohodlí a originalita. To jsou čtyři aspekty, které charakterizují výrobky firmy LD Seating.

Designér Martin Foret

Na začátku všeho bylo kolo. Prvním produktem značky Martin Foret byl držák na kolo ve tvaru srdce. Za něj mladý designér získal ocenění v nejprestižnější designérské soutěži Red Dot Award. Martin Foret nezůstal jen u držáků na kola, ale šlápnul do pedálů a posunul své úmysly spojené s kvalitním interiérovým designem do dalších součástí běžného života. Začal navrhovat další produkty, mezi něž patří i stůl, který nadchl tým firmy LD Seating natolik, že vznikla židle TRIVI.

KONTAKT:

Jakub Huráb