Irská zpěvačka Róisín Murphy vystoupí se svým nejnovějším sólovým albem RÓISÍN MACHINE

Róisín Murphy (Irsko) / 3. května 2022, 20.00 hod, Velký sál Lucerna, Praha

3. května 2022 ve Velkém sále Lucerny vystoupí irská zpěvačka, textařka a producentka Róisín Murphy, jejíž nejnovější album RÓISÍN MACHINE vznikalo deset let. A je to bomba! Jde o, téměř doslova, album plné singlů a tanečních žánrů, které se důmyslně propojují. Róisín na pódiu září, exhibuje a předává energii. Jak sama říká: „Myslím, že by mi to zlomilo srdce, kdybych už nikdy nemohla stát na pódiu a zpívat“. (“I think I’d be heartbroken if I could never get up on stage again and sing.”). Její vokály patří k nezapomenutelným.

Na sólovou dráhu se Róisín vydala v roce 2005 po osmileté spolupráci s Markem Brydonem, se kterým společně tvořili ikonické elektro duo ve skupině Moloko. Vydali společně celkem čtyři studiová alba s hity jako „The Time Is Now“ nebo „Sing It Back“.

S dlouholetým spolupracovníkem a kamarádem DJem Parrotem vydala například v roce 2019 singl „Incapable“ a v březnu 2020 singl „Murphy’s Law“. Aktuální, v pořadí již páté Róisínino album „RÓISÍN MACHINE“, které vyšlo 25. září 2020, je vyvrcholením jejich spolupráce. „Album je plné divokých nápadů a konceptů vyčtených ze sci-fi, především dystopických novel J. G. Ballarda. Nahrávku si lze představit jako muzikál o lásce, touze a tanci v přetechnologizované době,“ píše ve své recenzi na aktualne.cz Miloš Hroch a dodává: „Je pravda, že Roísín Murphy je jednou z nejnedoceněnějších popových hvězd, ale to se teď může změnit. Před padesátkou vydala své bezkonkurenčně nejlepší sólové album.“

Koncert uvádí Selection. Více informací o pořadateli na www.selection.cz.

Vstupenky:

Audio:

Róisín Murphy - Incapable :

Róisín Murphy - Murphy’s Law :

Pokud máte zájem o další informace či fotografie, prosím kontaktujte:

Monika Macurová

e-mail: monika.macurova@selection.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Keywords ČR-Irsko-pop-hudba-Murphy-firmy-Selection

Region