GrECo a MAI CEE spájajú svoje sily v strednej a východnej Európe

Špecializovaný maklér GrECo získava 100 % obchodný podiel v MAI CEE Ltd., ktorý je vedúcim poistnorizikovým poradcom ako aj poradcom v oblasti zamestnaneckých benefitov v Strednej a Východnej Európe.

Zlúčená spoločnosť pod značkou GrECo bude vedúcim poskytovateľom služieb v oblasti rizika a poistnotechnického manažmentu ako aj v oblasti zamestnaneckých benefitov v strednej a východnej Európe. GrECo je aktívna v strednej a východnej Európe už od roku 1989 a dosiahla sa so svojim počtom viac ako 1000 zamestnancov na popredné miesta na trhu v 16 krajinách.

MAI bola založená v roku 1991 v Maďarsku a je aktívna prostredníctvom viac ako 240 zamestnancov v 13 krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť dosiahla obrat vo výške 16 Mil. EUR a spravuje viac ako 15.000 firemných klientov s predpísaným poistným 150 Mil. EUR. Členovia vedenia holdingu MAI, ktorí pôsobia viac ako 20 rokov vo vedení spoločnosti, posília manažérsky tím GrECo.

“So záujmom sme pozorovali v posledných desaťročiach úspešný vývoj skupiny MAI, ktorý bezpochyby získal náš rešpekt a vieru v kompatibilitu týchto dvoch skupín. Som presvedčený, že spojenie silných stránok MAI sa pretaví do významného nárastu talentov a vytvoríme spoločnosť s rozsiahlym know-how s bezkonkurenčnou sieťou v 18 krajinách strednej a východnej Európy. Prevzatie skupiny MAI dáva stratégii rastu našej celej skupiny rozhodujúci impulz a zlepší významne ponúkanú hodnotu našim klientom," hovorí Friedrich Neubrand, CEO GrECo International Holding AG.

Piotr Cieślak, MAI CEE Group CEO, dodáva: "Základnou stratégiou MAI CEE bola pôvodne správa medzinárodného obchodu, aby sa uspokojili potreby viac ako 260 medzinárodných maklérov a ich klientov v celom regióne strednej a východnej Európy a Kaukazu. Skupina GrECo vidí svoje poslanie do budúcna v nezávislosti a tým sa k nám najlepšie hodí. Kombinácia špecializovaných riešení GrECo a siete MAI vytvorí najväčšieho makléra v regióne. Spoločne budeme naďalej nezávislým , profesionálnym a spoľahlivým partnerom pre našich klientov a medzinárodných spolupracujúcich maklérov."

Steve Bonynge, Group CEO RMS Group Holdings sídliaceho v Ománe, vysvetľuje: "Rozhodnutie RMS o predaji nášho 72,08% obchodného podielu v MAI CEE zodpovedá našej stratégii orientácie sa na správu klientov v krajinách Ázie a blízkeho východu. Veríme, že spojenie GrECo a MAI prestavuje najlepšie riešenie pre našich klientov v strednej a východnej Európe."

Transakcia bola podpísaná 14.9.2021. Obe strany sa rozhodli zachovať mlčanlivosť o cene transakcie. Dokončenie transakcie závisí na schválení príslušných úradov.

O GrECo

Skupina GrECo poskytuje svojim klientom individuálne riešenia v manažmente rizika a poistenia a je vedúcim poistným poradcom pre oblasť priemyslu, obchodu, podnikania a verejného sektora v strednej a východnej Európe. Založená v roku 1925 je skupina GrECo nezávislým rodinným podnikom, pričom rodina Neubrand vlastní obchodný podiel vo výške 86,67%. Skupina GrECo so sídlom v Rakúskej Viedni má 1000 zamestnancov v 60 kanceláriách, pričom 415 z nich je v Rakúsku. V roku 2020 spravovala GrECo Skupina predpísané poistné vo výške 871 Millionen EUR a dosiahla konsolidovaný obrat vo výške 101 Mil. EUR.

O MAI MAI CEE

Insurance Brokers Group bola založená v roku 1991, za účelom poskytnutia medzinárodných poistných štandardov a poistného krytia klientom v regiónoch strednej a východnej Európy ako aj Kaukazu. Skupina MAI CEE medzičasom významne narástla a s 13 vlastnými pobočkami a 13 spolupracujúcimi partnermi je zastúpená v 26 krajiných strednej a východnej Európy. V roku 2016 sa zmenila štruktúra akcionárov MAI CEE pričom RMS Group, vedúci poisťovací maklér v Ománe, sa stal majoritným akcionárom skupiny. Die RMS Group má zastúpenie v krajinách blízkeho východu a indického subkontinentu a je prostredníctvom MAI CEE zastúpená v krajinách strednej a východnej Európy a taktiež v kaukazskom regióne.

V prípade otázok kontaktujte:

GrECo International Holding AG

Petra Steininger | Head of Group Communications