Pohádkové léto aneb jak zachránit draka

Již počtvrté ožívá během prázdnin loučeňský zámecký park postavami z pohádek. Na Zámku Loučeň je připraven tematický letní program „ČESKÉ POHÁDKOVÉ LÉTO", a to až do 28.8. vždy v úterý, středu, čtvrtek a sobotu.

Zámek Loučeň se až do konce srpna proměnil v pohádkovou říši, jejíž součástí se můžete stát i vy. Každý z nás v dětství sledoval pohádky a alespoň ve snech bojoval s draky, čaroději a čerty, aby zachránil krásnou princeznu. Tentokrát ale na Loučeni zachraňujeme draka. Návštěvníci z řad dětí dostanou na pokladně instrukce ke hře a mapu. Děti po celý den plní zábavné a dovednostní úkoly jejichž splněním pomáhají princezně Luně zachránit draka Drobka. Těšit se můžete na setkání s princeznou Lunou, rytířem Jiříkem, vévodou Štěpánem, panošem Jeníkem, zbrojnoši či královnou.

„Po dvouleté pauze se opět vracíme k programu Pohádkového léta. Jedná se o jednu z nejúspěšnějších programových aktivit na našem zámku vůbec,“ uvádí Kateřina Šrámková, jednatelka zámku Loučeň. „V rámci tematického letního programu u nás letos budou návštěvníci pomáhat princezně Luně zachránit dračí vejce,“ dodává Kateřina Šrámková.

Děti s rodiči přicházejí často s tím, že tu budou pouze na některou z částí programu, ale nakonec je rodiče nemohou dostat domů, protože chtějí čekat až do posledního bodu programu, který se koná odpoledne a zahrnuje mimo jiné tancovačku se všemi postavami Pohádkového léta.

„Na Loučeň jezdíme vždy rádi a je skvělé, když se setkáme s návštěvníky, kteří sem za námi jezdí s dětmi opakovaně již několik sezón po sobě,“ uvádí vedoucí skupiny W-Arlet Oskar.

V rámci doprovodného programu jsou připraveny dětské prohlídky zámku, při kterých návštěvníky provází kněžna Marie, dále také pohádková polštářková dílnička, kde si děti mohou na polštáře namalovat a vyšít vlastní motivy. Děti za splnění každého úkolu dostávají odměny v podobě dračích šupin nebo dračích očí. Pokud Vám během dne vyhládne, je v restauraci Vtipná kaše je tradičně připraveno speciální pohádkové menu.

A co se nejvíce líbí dětským návštěvníkům?

„Všechno bylo bezva, ale nejvíc se mi líbilo, jak mě Jiřík naučil házet sekyrkama na terč.“ Adámek, 9 let

"Nejvíc se mi líbila princezna Luna, když se převlékla do svatebních šatů, takové bych si taky moc přála.“ Emička, 7 let

Program Pohádkového léta vyvrcholí v sobotu 28.8.2021, kdy na odpolední program naváže speciální NONSTOP Zámecká noc s celonočními kostýmovanými prohlídkami, kde návštěvníky provede mimo jiné Bílá Paní či Kastelán.

Kontakt: PR & marketing manager: vendula.knapova@zamekloucen.cz

Keywords ČR-památky-zábava-Zámek Loučeň