Ministr zemědělství jmenoval nového předsedu a místopředsedu předsednictva ČAZV

RNDr. Jan Nedělník, Ph.D., ředitel Výzkumného ústavu pícninářského, spol. s r.o. - nový předseda předsednictva ČAZV

prof. Ing. Vilém Podrázský, CSc., pedagog Katedry pěstování lesů, Lesnické a dřevařské fakulty České zemědělské univerzity v Praze – Suchdole - nový místopředseda předsednictva ČAZV

Ministr zemědělství Miroslav Toman jmenoval 19. července v souladu se Statutem a Jednacím řádem České akademie zemědělských věd nového předsedu předsednictva ČAZV RNDr. Jana Nedělníka, Ph.D., ředitele Výzkumného ústavu pícninářského, spol. s r.o. Do funkce místopředsedy předsednictva ČAZV byl pak jmenován prof. Ing. Vilém Podrázský, CSc., pedagog Katedry pěstování lesů, Lesnické a dřevařské fakulty České zemědělské univerzity v Praze – Suchdole.

V souladu se Statutem a Jednacím řádem ČAZV platným k 2. 12. 2020 se v rámci zasedání předsednictva dne 17. 6. 2021 uskutečnila v Praze volba předsedy a místopředsedy předsednictva ČAZV na další funkční období 2021–2025. Před samotnou volbou jednotliví kandidáti v rámci své prezentace představili svou osobní koncepci rozvoje odborných vědeckých aktivit ČAZV, které chtějí v případě zvolení ve funkčním období prosazovat.

Volbu předsedy a místopředsedy předsednictva ČAZV provedli řádně zvolení členové předsednictva ČAZV na funkční období 2021–2025.

Kontakt:

Ing. Vendula Prjachová

koordinátor marketingových akcí

oddělení sekretariátu ČAZV

Česká akademie zemědělských věd

vendula.prjachova@cazv.cz

www.cazv.cz

Keywords ČR-zemědělství-vláda-personální-ČAZV

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Agriculture, environment
Politics, public administration and courts