Dedoles podporuje LGBT+ lidi. Za každý duhový komentář daruje 20 Kč

Dedoles dlouhodobě podporuje diverzitu a inkluzi ve společnosti, což je součástí i jejích firemních hodnot. V průběhu měsíce června, který je celosvětově známý i jako PRIDE měsíc, společnost otevřeně projevila sympatie LGBT+ lidem, kteří v České republice neustále čelí diskriminaci či nenávisti, o čemž svědčí i průzkum Agentury EU pro základní práva z roku 2020. Dedoles za Pride kampaň čelil spolu s LGBT+ lidmi nenávistným útokům. Proto se společnost za každý duhový komentář, pozitivní i negativní, který se objeví pod příspěvkem k Pride na Facebooku a Instagramu Dedoles, rozhodla darovat 20 Kč neziskové organizaci Prague Pride. Chce tak přeměnit „hejt“ na lásku, vzájemné pochopení a pomoc.

Duhová kolekce

Dedoles je zastáncem toho, že není potřeba se bát ukázat světu své skutečné a pravé já. Společně s lidmi oslavuje PRIDE 2021. Proto designéři Dedoles vytvořili Duhovou kolekci plnou barev a veselosti. Svět je přece plný pestrosti, individuality a radosti. Chce spolu s lidmi bourat předsudky v módě i ve společnosti. Dedoles chtěl vytvořením Duhové kolekce ukázat, že láska, ani móda nezná hranice. Nenávistné komentáře se rozhodl změnit na pomoc.

Pride kolekcí podporujeme téma diverzity a inkluze v naší společnosti, která je součástí našich firemních hodnot. Naší komunikací jsme jasně vyjádřili postoje Dedoles k tomuto tématu. Respektujeme názor každého a zároveň nás mrzí, kolik nenávisti v dnešní době toto téma rozproudilo. Rozhodli jsme se proto, že za každý komentář pod našimi postmi k Pride na Facebooku a Instagramu věnujeme 20 Kč neziskové organizaci Prague Pride. Změňme nenávist na lásku, vždyť netřeba soudit jen proto, že je někdo jiný než já. A koneckonců – svět přece není černo-bílý, co myslíte?

Víc informací vám poskytnou:

Kristína Víšková

e-mail: kristinka.viskova@gmail.com