Ivan Mládek slavnostně otevřel Atelier Petřín

V pondělí, 14. června 2021, byl, po zhruba měsíčním zahřívacím provozu, slavnostně zahájen provoz nové restaurace Atelier Petřín vedle Petřínské rozhledny. "Myšlenka převzít jedinečné prostory dnešního Atelieru Petřín vznikla v období nejtvrdšího lockdownu a definitivní rozhodnutí padlo koncem dubna letošního roku. Tím hlavním impulsem bylo, na konci petřínské křížové cesty, u nejznámější české věže a vysoko v korunách stromů, vytvořit hnízdo pozitivní energie," říká jeden ze spolumajitelů Atelieru Petřín, Petr Šafarčík. "Proto jsme nesmírně rádi, že na slavnostní křest Atelieru Petřín přijal pozvání neutuchající zdroj a generátor pozitivní energie, Ivan Mládek," doplnil Šafarčík.

"Obraz 'Mám rád jazz' jsem ve svém žertovném posunistickém stylu namaloval na přání majitelů nově otevřené restaurace Atelier Petřín. Věřím, že si zde můj obraz najde své publikum a zcela zastíní trapný historický obraz 'Boj Pražanů se Švédy na Karlově mostě', umístěný v nedalekém zrcadlovém bludišti," komentuje své umělecké dílo s humornou nadsázkou Ivan Mládek.

Duchovním otcem Atelieru Petřín je zkušený provozovatel gastronomických zařízení v tuzemsku i zahraničí Lubo Mikuš. "Jídlo, víno, terasa" to jsou hlavní pilíře Atelieru Petřín. Jak industriální kavárna s bistrem v patře proskleném ze všech stran, tak střešní terasa s jedním z nejkrásnějších romantických výhledů v Praze, nabízejí výběrová vína a jednoduchá menu z kvalitních, převážně sezonních surovin. Okénko v přízemí pak nabízí široký sortiment nápojů, snack a točenou zmrzlinu, v létě nechybí oblíbené grilování. "Kombinace nádherného petřínského prostředí s naším zkušeným gastronomickým týmem je pak zárukou úspěchu pro jakoukoliv firemní či soukromou akci, přičemž celkově pojmeme až 150 lidí," uzavřel Lubo Mikuš.

Kontakt:

Keywords ČR-restaurace-Atelier Petřín-Praha-firmy-PAM services