Applied Communications dál buduje svůj tým managementu

Společnost Applied Communications Corp., přední firma v oblasti public relations pro internetové společnosti a společnosti zabývající se podnikovou výpočetní technikou, dnes oznámila prodej menšinových podílů dvěma viceprezidentům, Timothy J. Markleinovi a Burghardtu Tenderichovi. Tato rychle rostoucí technologická agentura dále v souvislosti s tím oznámila, že přijala Josepha R. Metra do funkce prvního finančního ředitele (CFO). Obě tyto akce jsou signálem odhodlání společnosti Applied budovat dlouhodobý diverzifikovaný tým managementu na podporu své globální expanze a průkopnické práce v konkurenceschopné komunikaci a komunikačním výzkumu.

Marklein a Tenderich, kteří jsou v manažerských funkcích u Applied od roku 1994 resp. 1995, sehráli podstatnou úlohu při rozvoji a úspěchu firmy s významnými klienty, k nimž patří Oracle Corp., Storage Technology Corporation, evropská divize Business Communications Systems (BCS) společnosti Lucent Technologies, Middle East and Africa (EMEA), Informatica Corporation, a celá škála dalších klientů z oblasti internetových společností a společností zabývající se podnikovou výpočetní technikou.

Jako první finanční ředitel společnosti bude Metro odpovědný za rozvoj a realizaci finanční a operační strategie společnosti Applied, bude dohlížet na aktivity v oblasti fúzí a akvizic a bude řídit funkční oblasti účetnictví a ekonomiky, administrativy podniku, lidské zdroje, právní otázky, informační technologie a provoz poboček v USA a v Evropě.

"Applied od začátku usiloval o inovaci public relations do funkce konkurenčního faktoru, o podporu programů našich zákazníků včasným výzkumem a o globální působení," uvedl Alan Kelly, prezident a CEO společnosti Applied. "Pro realizaci naší vize jsou životně důležití správní obchodní partneři a infrastruktura. Tim a Burghardt sehráli klíčovou úlohu ve vybudování pozice Applied a jsou to vysoce uznávaní profesionálové v našem odvětví. Podobně Joe má za sebou bohatou praxi při budování a řízení složitých organizací služeb a jejich rozvoje."

Marklein je ve funkci ředitele celosvětové klientely u společnosti Oracle a byl poradcem několika klientů společnosti Applied. Týmy Markleina získaly v roce 1998 cenu Software Marketing Award a cenu MC Icon v roce 1999 za nejlepší zavedení na trh high-tech produktů. Jeho práce u společnosti Applied představuje řadu úspěšných zavádění produktů na trh, například Oracle8, Oracle8i, Informatica PowerMart a PowerCenter, Vitria Business Agiliti, Oracle Application Server, Oracle ConText a Oracle's Network Computing Architecture. Před svým angažmá u Applied Tim zahájil vydávání vlastního časopisu zaměřeného na pracovní kariéry v USA a životní styl (Envision) a předtím realizoval PR programy pro společnosti Adobe, Calera, Electronics for Imaging a Weitek v době svého působení u Jennings & Company. Marklein má titul bakaláře politických věd ze Stanfordské univerzity.

Tenderich, který je německé národnosti a který má rozsáhlou praxi z vedoucích funkcí v oblasti komunikací v USA a v Evropě, v současné době působí jako generální ředitel evropského úřadu společnosti Applied v Amsterdamu. Tenderich v současné době je vedoucím ve vztahu k několika klientům, jako například Storage Technology a Lucent Technologies BCS EMEA. Předtím než založil pobočku Applied v Evropě byl vedoucím pro několik zákazníků v ústředí Applied v Kalifornii a sehrál klíčovou úlohu při propagaci koncepce tzv. síťového počítače (Network Computer) společnosti Oracle. Tenderich má doktorát filosofie z univerzity v Bonnu.

Metro si přináší do své funkce bohaté zkušenosti z globálních operací spojených se začínajícími organizacemi v oblasti služeb a technologií. U začínající společnosti Metis, LLC, softwarového vývojce aplikací na bázi internetu pro zdravotnictví vytvářel, řídil a rozvíjel finanční a operační systémy Metis a poté vedl společnost cestou rychlého růstu až po její úspěšný prodej společnosti Healtheon Corporation. Před svým působením u Metis Metro byl ve funkci staršího viceprezidenta a finančního ředitele u The LINC Group, Inc. and Subsidiaries, leasingové společnosti s aktivy 70 miliónů dolarů a předtím byl ve funkci finančního revizora (controller) u společnosti Meridian Leasing Corporation. Svou pracovní dráhu zahájil u KPMG Peat Marwick v Chicagu. Metro má titul MBA v oboru financí a mezinárodního obchodu ze školy Kellog Graduate School of Management při univerzitě Northwestern University a titul bakalář z DePaul University.

Applied Communications Corp. (www.appliedcom.com) poskytuje služby v oblasti public relations a komunikačního výzkumu pro internetové společnosti a společnosti zaměřené na podnikovou výpočetní techniku. Společnost byla založena v roce 1992 a jejím cílem je podporovat podnikatelské cíle zákazníků konkurenceschopnou komunikací, unikátním agitačním přístupem, který klientům dává možnost mít vliv na veřejné diskuse a minimalizuje vliv jejich konkurentů. K portfoliu klientů Applied patří Oracle Corp. (globální agentura), Storage Technology Corp., Lucent Technologies BCS, Informatica Corp., CacheFlow Inc. a Verano. Applied realizovala konzultační a výzkumné projekty pro společnosti Intel, Sun Microsystems, Hewlett-Packard, Netscape, Oracle, IBM Deutschland, StorageTek, Software AG, Network Associates, Sequent, GE Information Services, Informatica, Walker, ChannelPoint a NetManage.

ots Original Text Service: Applied Communications Corp. Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Carmen Lewis, Applied Communications, 415-365-0222, or clewis@appliedcom.com

Webová stránka: http://www.appliedcom.com

Keywords Applied Communications