Další výprava badatele Brábka tentokráte do siluru

Jan Sovák

V Domě NATURA v Příbrami proběhl křest nové knihy Jana Sováka - Expedice badatele Věnceslava Brábka do temných hlubin silurských moří.

Křtu se zúčastnili žáci ZŠ Bratří Čapků Příbram, která je jednou z Geoškol Národního geoparku Barrandien. Na úžasná dobrodružství badatele Brábka ve Svrchní křídě navazuje nová kniha, ve které se s ním vydáme do hlubin silurských moří. Kromě nových pohledů do prehistorických dob přináší i novou spolucestující našeho badatele. Společná dobrodružství náš badatel zaznamenává ve svém deníku. Vy ho nyní dostáváte do ruky a máte možnost ponořit se s ním do moří, která v prvohorách pokrývala celé naše území. Seznámíte se s mnoha živočichy a prožijete napínavé okamžiky putování našich dobrodruhů.

Kmotry knihy byli paní Alena Mašiková, ředitelka ZŠ Bratří Čapků Příbram a Jan Ruml, ředitel Ekologického centra Orlov. Oba popřáli knize mnoho úspěchů a po besedě s autorem Janem Sovákem proběhlo i autorské čtení z nové knihy s autogramiádou. Noví příznivci Brábka si jej odnesli domů a společně s ním se vydali na cestu do pravěku.

Knihu vydalo nakladatelství Slovart, jde o druhou knihu zápisků našeho cestovatele, která se odehrává v Národním geoparku Barrandien. „Po přečtení se můžete i vy vydat sami nebo s našimi průvodci na místa, která Brábek navštívil pomocí časové centrifugy. Naleznete zde důkazy jeho dobrodružství a sami prožijete vzrušující Cestu po dně ztracených moří,“ říká Luboš Gardoň, ředitel Národního geoparku Barrandien.

Bližší informace o geologických vycházkách a dalších zajímavých nabídkách geoparku na www.geoparkbarrandien.cz nebo na Facebooku Barrandien. Knihu můžete zakoupíte v Domě NATURA v Příbrami, kde máte možnost zhlédnout výstavu Příběh života Jana Sováka, který je předním světovým paleoartistou. Ilustroval více než 300 knih včetně prvního vydání Crichtonova Jurského parku. V současnosti se podílí na přípravě nových expozic Národního muzea a je spolupracovníkem Národního geoparku Barrandien.

Kontakt:

MVDr. Luboš Gardoň

Národní geopark Barrandien org. složka

Ekologického centra Orlov o.p.s.

mail: gardon@eco-centrum.cz

Keywords ČR-literatura-příroda-Ekologické centrum Orlov