IMMOFINANZ hospodářský výsledek za 1Q 2021

Společnost IMMOFINANZ zaznamenala v prvním čtvrtletí roku 2021 výrazné zlepšení hospodářského výsledku a čistého zisku, ačkoli toto období zůstávalo pod silným vlivem krize způsobené pandemií Covid-19. Skupina vykazuje silnou rozvahu s poměrem vlastního kapitálu 46,3% a s dostupnými likvidními fondy ve výši 1,0 miliardy eur. Od začátku roku vzrostl ukazatel EPRA NTA o 3,7% na 28,9 eur na akcii.

Generální ředitel společnosti IMMOFINANZ Ronny Pecik uvedl: "První čtvrtletí bylo i nadále silně ovlivněno pandemií, my jsme však dokázali generovat silný výkon s podstatným zlepšením hospodářského výsledku a čistého zisku. Téměř všechny naše maloobchodní objekty jsou nyní plně otevřené a vidíme také slibné trendy v návštěvnické frekvenci a v maloobchodním obratu.“ A pokračuje: "Díky pokroku celoevropských očkovacích kampaní jsme optimističtí ohledně vývoje během zbytku letošního roku a nadále pracujeme na expanzi vytvářející hodnotu, týkající se našich realitních značek, odolných vůči krizi – jak jsme nedávno prokázali akvizicí administrativního objektu na špičkovém místě v Bukurešti a dalšími akvizicemi pro náš formát nákupního parku STOP SHOP.“

Rovněž obsazenost českého portfolia zůstala na vysoké úrovni 95,9%.

1. čtvrtletí 2021 v ČESKÉ REPUBLICE (údaje k 31. březnu 2021)

Nemovitosti společnosti IMMOFINANZ v České republice představují 11,2% celkového portfolia společnosti a zahrnují 20 nemovitostí v účetní hodnotě 567,5 milionu eur. České portfolio se dělí na 7 administrativních budov (13,9% celkového portfolia existujících administrativních budov) a 13 maloobchodních nemovitostí (10,2% celkového portfolia existujících maloobchodních nemovitostí).

ikona IMMOFINANZ: Results of operations and net profit at top level in Q1 2021

Kontakt:

Martina Jašková

martina@gng.cz

Keywords ČR-Rakousko-reality-trh-hospodářství-firmy-IMMOFINANZ

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Building industry, housing and real property
Business, marketing
Finance, economics