Chceme vyslat nanovlákna do vesmíru, říká v podcastu Jana Zimová z Respilonu

Manželé Zimovi, majitelé Respilonu, Foto:KIVA pro Forbes

Loňský rok byl pro Respilon přelomovým rokem. Česká rodinná firma, která se věnuje inovativnímu využití nanovláken, znásobila obraty, uvedla na mezinárodní trh přelomové samosterilizační respirátory a pořídila si vlastní výrobní linky v Technologickém Parku Brno. Stále však zůstává věrná své vizi zlepšovat životy lidí pomocí nanovláken a přicházet každý rok s novým produktem.

Manželé Zimovi spatřují v nanovláknech budoucnost a obrovskou přidanou hodnotu pro vylepšování vlastností materiálů a produktů v celé řadě oblastí. Nanovlákenné membrány, se kterými Respilon pracuje, jsou podstatou inovativních produktů na ochranu dýchacího ústrojí, zásadně zlepšují prodyšnost a odvádění potu u sportovního oblečení a speciální medicínské obuvi pro diabetiky, uplatňují se ve filtrech na vodu, okenních membránách nebo kosmetických maskách. A tím to zdaleka nekončí.

Tým Respilonu spolupracuje s vývojovými centry v různých zemích a stále hledá nové příležitosti, jak pomocí nanovláken můžeme žít kvalitnější život. Jana Zimová, výkonná ředitelka Respilonu, hovoří v podcastu i o tom, jak se do chodu rodinné firmy zapojuje desetiletý syn nebo proč je pro firmu stěžejní spolupracovat s neziskovými organizacemi a věnovat se osvětě.

Podcast: https://open.spotify.com/episode/5CksoHny7XbuJJhuO9GvO8?si=kIMtpcYWRhmkP3ToJgqnNw

Foto: Manželé Zimovi, majitelé Respilonu/zdroj: KIVA pro Forbes

Kontakt:https://www.respilon.com/cs/

Keywords ČR-zdraví-věda-textil-Respilon-firmy