Sportovní akce jsou zpátky. Běžecká sezóna odstartovala v Olomouci největším rodinným závodem ČEZ RunTour!

Praha 24. května (ČTK) - V sobotu 22. května proběhl v Olomouci první oficiální závod letošní běžecké sezóny – ČEZ RunTour. Díky jednání s hlavní hygieničkou MUDR. Svrčinovou dostali organizátoři zelenou pro starty ve vlnách po 30 osobách a závody se tak mohou po dlouhých 8 měsících znovu uskutečnit.

Bylo to dlouhé čekání, ale sportovní akce pro hobíky jsou zase zpátky. Jako vůbec první z největších akcí v České republice, se v Olomouci 22. května uskutečnil běžecký závod ČEZ RunTour. Ten je známý svoji skvělou atmosférou a radostí z běhu, kterou přináší všem začátečníkům, hobíkům a rodinám s dětmi. Ve Smetanových sadech odstartoval jubilejní 10. ročník tohoto slavného běžeckého seriálu a běžci si mohli znovu zaběhnout trasy dlouhé 3, 5 a 10 KM. Nechyběly ani dětské závody s Rákosníčkem na 500 a 1000 metrů.

Organizace závodů probíhala za přísných hygienických opatření, která byla konzultována s Ministerstvem zdravotnictví a hlavní hygieničkou MUDR. Svrčinovou. Závodníci tak museli před startem doložit negativní test, potvrzení o očkování nebo prodělání nemoci COVID-19, v zázemí nosit respirátory a dodržovat rozestupy. I přes tato opatření, a nepřízeň počasí, si běžci závod užili a celkem jich na ČEZ RunTour Olomouc běželo více než 700! Na start se postavila například modelka a ambasadorka ČEZ RunTour – Nikol Švantnerová, na místo se přišel podívat i náměstek primátora pan Martin Majer.

"Jsme moc rádi, že jsme mohli závod uskutečnit a že jsme našli s Ministerstvem zdravotnictví společnou cestu, jak závody organizovat. Sport je pro lidi nejlepším způsobem, jak si zvyšovat imunitu a chránit se před onemocněním COVID-19. Ráda bych proto pozvala všechny běžce, aby si s námi přijeli zaběhnout další závod, který se uskuteční v Brně na přehradě, a to již v sobotu 5. června“, vysvětluje ředitelka závodů ČEZ RunTour, Nikola Mráčková

Režim v Brně bude ještě rozvolněnější, závod se bude moci odstartovat ve větších vlnách a běžci se tak na start postaví znovu společně. A v cíli na ně bude čekat krásná kovová medaile.

Startovní listina se rychle plní, proto neváhejte a registrujte se na www.run-tour.cz. Přijeďte se na vlastní kůži přesvědčit, že s ČEZ RunTour je radost běžet!

Kontakt:

Nikola Mráčková - ředitelka závodů RunTour