Příběh československé psychologie v rozhovorech s osobnostmi oboru

Ivo Čermák, Radovan Šikl (eds.)

Příběh československé psychologie I.

Rozhovory s osobnostmi oboru

Vyzpovídat formou rozhovorů významné osobnosti české psychologie je cíl jedinečného projektu, který nemá v našem prostředí obdoby. Editoři se rozhodli zachytit vývoj a proměny československé psychologie od roku 1945 do současnosti a k dialogu si vybrali velká jména. Potkáte se s životními příběhy a vzpomínkami na jedinečnou dobu Hany Jůnové, Jiřího Hoskovce, Ferdinanda Knoblocha, Stanislava Kratochvíla, Jara Křivohlavého, Milana Nakonečného, Iva Plaňavy, Iva Pondělíčka, Pavla Říčana, Vladimíra Smékala a Jana Srnce. Rozhovory jsou doplněny medailony autorů, krátkými studiemi o jejich působení a díle a obrazovým materiálem.

Prof. Ivo Čermák je vedoucí vědecký pracovník Psychologického ústavu AV ČR, v.v.i., v Brně. Působí také na Fakulta sociálních studií MU.

Doc. Radovan Šikl je vědecký pracovník Psychologického ústavu AV ČR, v.v.i.

ISBN: 978-80-262-1659-9

Nakladatelství: Portál, s. r. o.

obchod.portal.cz

Keywords ČR-literatura-zdraví-psychologie-firmy-Portál