Prohlášení společnosti SPV RECYCLING CZ k požáru skládky průmyslového odpadu ve Vítkovicích

Dne 10. 5. v ranních hodinách vypukl v areálu společnosti SPV RECYCLING CZ a.s. rozsáhlý požár. Při drcení odpadového materiálu v drtiči (šrédru) došlo k explozi, která vymrštila z drtiče hořící materiál, od něhož zahořel odpad uskladněný v jeho blízkosti.

Zaměstnanci společnosti okamžitě zareagovali a začali s hasebními pracemi podle předem stanovených postupů, které vykonávali až do příjezdu jednotek Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK).

Rozhodující pro likvidaci požáru byl vynikající zásah HZS MSK. Chceme poděkovat všem hasičům, kteří se na zásahu pod velením genmjr. Vladimíra Vlčka podíleli. Odvedli výbornou práci.

O příčině požáru je zatím předčasné spekulovat, nyní probíhá jeho vyšetřování experty HZS. Stejně tak nemůžeme zatím odhadnout škody, protože pravděpodobně až s odstupem dní bude personál společnosti připuštěn k drtiči, aby provedl ohledání.

Společnost SPV RECYCLING CZ a.s. je součástí průmyslového holdingu CE INDUSTRIES, který podniká zejména v energetice, strojírenství, recyklacích a železničním průmyslu.

Kontakt:

Andrej Čírtek, mediální zástupce SPV Recycling, e-mail: andrej.cirtek@pppartners.cz

O CE INDUSTRIES

CE Industries a.s. je průmyslový holding zaměřený zejména na energetiku, těžké strojírenství, recyklaci surovin a železniční dopravu. Jádro holdingu je tvořeno osmi společnostmi s více než 2000 zaměstnanci a obratem více než 5,6 miliardy Kč.

Keywords ČR-požár-stroje-odpady-firmy-CE Industries-SPV Recycling-PP Partners Prague

Region
Ostrava region

Automotive industry, transport and machinery