Venkovní grilování je stále více trendy

V severomoravském Bílovci má manuální a kovodělná výroba mnohaletou tradici, ve které pokračuje Marián Staník, který je výrobcem designových a zároveň funkčních ohnišť pro venkovní grilování. Ohniště Phoenix jsou vyráběna kusově a na zakázku, každé ohniště je tak originálem, jemuž manuální výroba a ruční zpracování dodává punc unikátnosti.

Parametry ohnišť

Ohniště Phoenix jsou vyráběna jako masivní kus oceli, kdy větší z ohnišť váží 44 kg a s průměrem 73 cm se řadí mezi největší ohniště, která lze zakoupit. I přes uvedenou hmotnost je zaručena snadná přenositelnost, kdy jsou všechny typy ohniště Phoenix vybavena po celém obvodu obručí pro pohodlnou manipulaci.

Ke každému ohništi je dodáváno také bohaté příslušenství včetně grilovací jehly, roštu a motoru tak, aby zákazník mohl ihned ohniště umístit na zahradu a začít grilovat.

Samozřejmostí jsou vysoké bezpečnostní standardy, které jsou dodržovány při výrobě a uvedeny v manuálech, které jsou součástí každé objednávky. Ohniště Phoenix jsou vyráběna z kvalitní oceli jakosti 11523, což zaručuje jejich dlouhodobou životnost i při častém používání. Důkladná je také povrchová úprava, kdy povrch ohniště prochází pískováním balotinou a stává se tak hladším a zároveň odolnějším.

Nerezové verze

Na základě přání zákazníků byla v loňském roce zahájena také výroba nerezových (Inox) verzí ohnišť Phoenix 1 i Phoenix 2, přičemž tyto nerezové verze mají, díky nerezové oceli jakosti 1.4301, zvýšenou odolnost vůči vlhkosti a dalším vlivům počasí. Mnoho zákazníků tak má nerezové varianty ohnišť umístěné na zahradě celoročně.

Podle Mariána Staníka je mezi zákazníky největší zájem o variantu Ohniště Phoenix 2, které je v porovnání s Phoenix 1 větší, masivnější a při zahradní party lze okolo něj pohodlně usadit až 12 lidí.

Jako palivo lze do ohniště použít palivové dříví, dřevěné uhlí i brikety z dřevěného uhlí.

Pro kompletní přehled klasických i nerezových variant ohnišť Phoenix navštivte stránku výrobce https://www.ohniste-phoenix.cz/ .

Kontaktní osoba

Marián Staník