Perosphere Technologies získala certifikaci CE-IVD pro systém PoC Coagulometer System na měření koagulace u pacientů užívajících nová antikoagulancia (DOAC) a heparin

Společnost Perosphere Technologies Inc. dnes oznámila, že její systém Point-of-Care (PoC) Coagulometer System pro měření koagulace získal certifikaci CE (Conformité Européene)-IVD. Certifikace CE znamená, že firma může používat toto označení, protože její systém PoC Coagulometer System pro měření koagulace splňuje bezpečnostní požadavky stanovené Směrnicí Evropského parlamentu a Rady 98/79/ES o diagnostických zdravotnických prostředcích in vitro. Získání označení CE rovněž znamená, že firma Perosphere Technologies může zahájit prodej svých produktů v celé Evropské unii a v ostatních oblastech, které označení CE uznávají.

Koagulometr PoC Coagulometer firmy Perosphere Technologies je ruční zařízení s barevným dotykovým displejem, čtečkou čárového kódu a baterií, která vydrží na jedno nabití až 8 hodin provozu u lůžka pacienta. Technologie, kterou je koagulometr PoC Coagulometer vybaven, měří protrombinový čas z čerstvě odebrané krve a zdravotníkům tak poskytuje okamžitou informaci o aktuální srážlivosti krve pacienta, což velmi pomáhá při léčbě pacienta. Koagulometr PoC Coagulometer je vůbec prvním ručním zařízením na trhu, které měří srážlivost u pacientů užívajících jak nová přímá perorální antikoagulancia (DOAC, například rivaroxaban, apixaban nebo edoxaban), tak nízkomolekulární heparin (LMWH), a to nejen v akutní, ale i v ambulantní péči. Navíc je celé měření velmi snadné a jednoduché a vyžaduje pouze 14 mikrolitrů čerstvě odebrané plné žilní krve, která se odebírá do jednorázových zkumavek. Přístroj změří celkový srážecí čas (WBCT) v sekundách, přičemž výsledky jsou známé do 4 – 6 minut a zdravotníci tak mají okamžitě k dispozici informaci o tom, zda je pacient dostatečně ředěn.

Každý rok na celém světě vyhledá akutní lékařské ošetření zhruba 1 milion osob užívajících nová přímá antikoagulancia (DOAC) z důvodu závažného krvácení, jako je například gastrointestinální krvácení nebo intrakraniální krvácení, respektive z důvodu akutní operace. Celosvětově je počet „vysoce rizikových" pacientů užívajících nová přímá antikoagulancia (DOAC) nebo nízkomolekulární heparin (LMWH) zhruba 5 milionů a zhruba 3 miliony z nich jsou pacienti se závažným onemocněním, jako je například selhání ledvin nebo jater, osoby s nízkým indexem tělesné hmotnosti nebo pacienti u kterých se v minulosti vyskytlo rozsáhlé krvácení nebo trombóza. Pravidelné měření celkového času srážení krve (WBCT) tak může podstatně zvýšit kvalitu zdravotní péče.

„Velice nás těší, že můžeme poskytovatelům zdravotní péče v Evropské unii a na dalších zahraničních trzích nabídnout prvotřídní řešení pro měření koagulace u pacientů užívajících nová přímá antikoagulancia (DOAC) nebo nízkomolekulární heparin, a to přímo v ambulanci nebo u lůžka," řekl Dr. Sasha Bakhru, generální ředitel firmy Perosphere Technologies. „Věříme, že náš systém PoC Coagulometer pro měření srážlivosti změní způsob využívání nových přímých antikoagulancií a nízkomolekulárního heparinu v akutní i ambulantní péči."

Perosphere Technologies chce zahájit prodej svého systému PoC Coagulometer pro měření srážlivosti krve ve vybraných členských státech Evropské unie ještě v letošním roce, přičemž významnější rozšíření prodeje se plánuje na začátek prvního čtvrtletí roku 2022. Pokud se chcete o technologii PoC Coagulometer dozvědět více, kontaktujte nás prostřednictvím emailu EUsales@perospheretech.com nebo na telefonním čísle +1 (475) 218-4600.

O společnosti Perosphere Technologies

Perosphere Technologies je soukromá medicínsko-technologická firma, která se specializuje na vývoj a prodej technologické platformy Point-of-Care (PoC) Coagulometer pro měření srážlivosti krve v lékařských ordinacích. V případě zájmu o další informace nás kontaktujte prostřednictvím emailové adresy info@perospheretech.com nebo telefonicky na čísle +1 (475) 218-4600.

www.perospheretech.com

Kontaktní informace

Perosphere Technologies Inc.

Sasha Bakhru, PhD