Smiths Medical a Ivenix uzavírají partnerství s cílem revolucionizovat řízení infuze vůbec první komplexní sadou infuzních řešení na americkém zdravotnickém trhu

Obchodní partnerství, které bude posíleno strategickými investicemi od společnosti Smiths Medical, nabídne nejlepší infuzní systémy ve své třídě určené k navýšení bezpečnosti pacientů a zvýší klinickou účinnost

Společnost Smiths Medical, přední světový výrobce zdravotnických prostředků, dnes oznámila, že uzavřela exkluzivní partnerství se společností Ivenix, Inc., které uvádí tyto dvě společnosti jako první společnosti v USA nabízející komplexní sadu řešení pro řízení infuzí, která uspokojí potřeby zdravotnictví napříč celým procesem péče o pacienta. Dlouhodobé partnerství, které zahrnuje strategickou investici od společnosti Smiths Medical, spojuje dva inovátory v rámci společného cíle revolucionizovat řízení infuzí s cílem zlepšit bezpečnost pacientů a uspokojit nynější i budoucí potřeby poskytovatelů zdravotní péče.

Společnost Ivenix, která se zabývá lékařskými technologiemi a zaměřuje se na eliminaci zranění pacientů v souvislosti s infuzí, vyvinula úplně novou první a jedinou velkoobjemovou infuzní pumpu odpovídající nejnovějším pokynům amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) pro infuzní pumpy, které řeší opakující se bezpečnostní problémy s nimi související. Zajištění bezpečnosti pacientů a klinické účinnosti jsou klíčovými složkami úspěšné život zachraňující léčby infuzí. Dnes představují chyby související s infuzí více než 50 % z 1,5 milionů nežádoucích účinků léku každoročně hlášených FDA1 – nežádoucí účinky související s infuzí stojí zdravotnický systém více než 2 miliardy USD ročně.

Mezi doplňkové portfolio špičkových infuzních systémů CADD ® -Solis a MedFusion ® společnosti Smiths Medicalpatří injekční a ambulantní pumpy, které poskytují kritickou péči pro dospělé a novorozence, operační místnosti a tlumení bolesti jak v nemocnici, tak doma. Přidáním infuzních systémů Ivenix do portfolia produktů v USA popožene Smiths Medical svou nabídku do segmentu velkoobjemových infuzních přístrojů, jehož hodnota je odhadována na více než 2 miliardy USD.

„Jako výzkumná pracovnice zaměřená na inteligentní velkoobjemové infuzní pumpy si dobře uvědomuji mnoho problémů souvisejících s bezpečností a použitelností, které se u stávajících produktů vyskytují,“ uvedla Karen K. Giuliano, Ph.D., RN, FAAN, MBA, doc. a spoluředitelka ošetřovatelsko-inženýrského inovačního centra inovace na University of Massachusetts Amherst. „K inovacím v oblasti intravenózních inteligentních pump mělo dojít již dávno a jsem ráda, že mohu být svědkem toho, že se objevují nové možnosti, které mohou kliničtí lékaři při akutní léčbě volit při vpravování život zachraňujících tekutin a léků v této velmi důležité oblasti bezpečnosti pacientů.“

„Dlouhodobé partnerství mezi společnostmi Smiths Medical a Ivenix zajistí, že do nemocnic v USA přivedeme další generaci řešení pro řízení infuzí a naplníme náš závazek poskytovat pacientům život zachraňující terapie a poznatky pro poskytovatele,“ prohlásil JehanZeb Noor, generální ředitel Smiths Medical. „Naše investice do společnosti Ivenix pomůže podnítit výzkum a vývoj, který je potřebný k pokračování v budování tohoto kritického zdroje a k poskytování ucelených řešení pro nemocnice a zdravotnické systémy.“

Infuzní systém Ivenix obsahuje velkoobjemovou infuzní pumpu s aplikačními sadami, nástroji pro řízení infuze a analytikou, která informuje o péči a vyšší účinnosti. Systém získal v roce 2019 certifikaci 510(k) a nastavuje nový standard při aplikaci infuze tím, že přehodnocuje bezpečnost, jednoduchost a interoperabilitu. Systém je soustředěn jak na pacienta, tak na lékaře a je navržen tak, aby omezil chyby související s infuzí a snížil celkové náklady na vlastnictví.

„Toto partnerství nám umožňuje urychlit komerční dosah naší infuzní platformy a společně poskytnout portfolio špičkových infuzních roztoků, které poskytují nejvyšší standard bezpečné a integrované infuzní péče,“ řekl generální ředitel společnosti Ivenix Jorgen B. Hansen.

V létě 2021 uvede společnost Smiths Medical infuzní systém Ivenix na trh jako součást svého infuzního portfolia.

O společnosti Smiths Medical

Přední inovátor specializovaných lékařských technologií pro globální trhy se zaměřením na dodávky léčiv, životně důležitou péči a segmenty trhu bezpečnostních zařízení. Pro více informací prosím navštivte: http://www.smiths-medical.com.

O společnosti Ivenix

Ivenix, Inc. je společnost zabývající se zdravotnickými technologiemi, která má za cíl eliminovat zranění způsobená pacientům spojená s infuzí. Společnost byla založena za účelem vývoje inovativních řešení, která transformují aplikaci infuze. Ivenix navrhl infuzní systém od základů, aby zefektivnil dodávku léků a přivedl infuzní technologii do digitálního věku. Infuzní systém Ivenix obsahuje velkoobjemovou infuzní pumpu podporovanou robustním systémem pro řízení infuze, který je navržen tak, aby nastavil nové standardy jednoduchosti, inteligence a spolehlivosti. Pro více informací prosím navštivte: ivenix.com. Infuzní systém Ivenix je schválen FDA.

Odkazy:

Zpráva FDA, data v souboru ODPHP. Kvalita zdravotní péče a bezpečnost pacientů: Nežádoucí účinky léků. 2017

Původní verzi naleznete na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210504005275/en/

KONTAKTY:

Smoith Medical:

Bob Josephson

Robert.Josephson@fticonsulting.com

203-914-2372

Ivenix:

Caroline Curran

caroline.curran@metiscomm.com

910-409-4126

Zdroj: Smiths Medical

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Keywords USA-zdraví-Smiths Medical