Nová skla do starých brýlí? Pořiďte si je z pohodlí domova a ušetřete

Kristýna Štěbetáková, optometristka společnosti Alensa.cz

Alensa.cz - dámské dioptrické brýle Crullé 17271, cena od 1 297 Kč včetně skel Alensa.cz - dámské dioptrické brýle Crulle T004, cena od 1 397 Kč včetně skel Alensa.cz - dámské dioptrické brýle Crulle-TR1674, cena od 1 297 Kč, včetně skel

Máte ještě stále v živé paměti, jak jste nemohli sehnat ty správné, vysněné brýlové obroučky, které by udělaly dobrou službu vašim očím, ale také podtrhly vaši jedinečnou osobnost? Osobitý styl vašich brýlí může být věčný, v případě zvyšujících se dioptrií už to tak ale nebývá. Chcete o svůj zrak a styl řádně pečovat, a přesto nezruinovat svoji peněženku?

Šetřete čas i peníze

“Řada zákazníků, kteří nosí brýle, mají své oblíbené obroučky, kterých se nechtějí vzdát. Dioptrie se ale v průběhu času mění, takže se nabízí otázka, co se starými obroučkami,” říká Kristýna Štěbetáková, optometristka společnosti Alensa.cz, online prodejce dioptrických a slunečních brýlí i kontaktních čoček. Mnohé optiky nabízí svým klientům raději kompletní nové brýle, které nebývají lacinou záležitostí. Utrácet ale nutně nemusíte, vše jde dokonce vyřešit online z pohodlí domova.

Připravte si aktuální předpis na brýle

“Abyste si mohli objednat nová brýlová skla, musíte mít aktuální předpis na brýle. Jedině tak máte jistotu, že skrz nová skla dobře uvidíte. Předpis by měl být starý do 6, maximálně 12 měsíců,” radí Štěbetáková. Máte-li aktuální předpis, stačí si výměnu brýlových skel objednat on-line. Nejprve si vyberte typ vaší obruby. Nejčastěji bývají celorámové, polorámové nebo bezrámové obruby. Poté svůj předpis vyfoťte a zadejte své parametry. ”Nahrajte do účtu svůj předpis, případně zadejte parametry z předpisu sami,” upřesňuje Štěbetáková ze společnosti Alensa. Pakliže si recept do účtu nahrajete, parametry zkontroluje odborník před samotným zabroušením nových skel.

Vyberte si brýlová skla

Můžete si vybrat brýlová skla na dálku nebo na blízko (jednoohniskové čočky), ale i multifokální skla. V nabídce jsou všechna tenčení a také několik speciálních úprav, jako jsou filtr blokující modré světlo, samozabarvovací skla či sluneční verze dioptrických brýlí. “Stačí vyplnit adresu doručení a vyčkat na potvrzovací e-mail. Po vytvoření objednávky obdržíte email s instrukcemi, jak brýle odeslat k nám. Pokud si vyberete např. Zásilkovnu, doručení tam i zpět je zdarma. Postačí, když k brýlím přiložíte číslo vaší objednávky či fakturu,” radí dále Štěbetáková. Doba na zábrus nových brýlových skel trvá zhruba týden. Poté vám budou brýle zaslány zpět. Cena za výměnu brýlových skel začíná na necelých 800 korunách a zahrnuje UV filtr, extra tvrzení, hydrofobní vrstvu, antireflex a samočisticí vrstvu.

Kontakt pro média:

Alensa s.r.o.