Bombardier prodal 10 letadel společnosti SkyWest Airlines

Společnost Bombardier Aerospace v pátek oznámila prodej 10 dalších 50místných letadel Canadair Regional Jet(R) společnosti SkyWest Airlines se sídlem v St. George ve státě Utah.

Transakce, představující realizaci opcí aerolinií, má hodnotu přibližně 230 miliónů USD (337 miliónů kanadských dolarů) a zvyšuje závazné objednávky společnosti SkyWest na 45 letadel, z nichž 10 už bylo dodáno. Letecká společnost má také 35 opcí na celkem 80 letadel závazně a opčně objednaných.

"Jsme mimořádně potěšeni, že SkyWest se vrátil s další objednávkou letadel Canadair Regional Jet," řekl prezident divize Regional Aircraft společnosti Bombardier Robert Gillespie. "Kniha zakázek tak už převýšila 1000 letadel za všechny modelové typy a vytvořila velkou změnu v provozu regionálních leteckých společností na celém světě," uvedl.

SkyWest Airlines formálně schválila memorandum o dohodě se společností Bombardier v březnu 1989 ještě před oficiálním zahájením programu a stala se tak prvním zákazníkem z USA, která se zavázala používat letadla Canadair Regional Jet.

Aerolinie mají v plánu umístit nová letadla na svůj terminál v Salt Lake City se svým codesharingovým partnerem Delta Air Lines. "Letadla CRJ jsou velmi vhodná pro dlouhodobou strategii Delty," poznamenal k tomu Ron Reber, výkonný viceprezident a ředitel provozu (COO) společnosti SkyWest. "V souvislosti s tím, jak Delta pokračuje ve vylepšování svého provozu v Salt Lake City, Canadair Regional Jet zajistí lepší využití leteckých řádů a letadel."

Od zahájení programu až dodnes Bombardier získal celkem 1037 objednávek a opcí na rodinu letadel Canadair Regional Jet family. Ze 549 závazných objednávek 50místných CRJ už bylo dodáno 306 letadel a dalších 254 jsou opcemi. V knize zakázek Bombardieru je v současné době celkem 234 70místných letadel CRJ Series 700 (96 závazných a 138 opcí). Nejnovější člen rodiny CRJ má vyjet na dráhu 28.května a brzy poté se plánuje první let.

Bombardier Aerospace, součást společnosti Bombardier Inc., je třetí největší výrobce civilních letadel na světě a své provozy má ve třech zemích. Je jedničkou na trhu regionálních letadel s kapacitou od 20 do 70 pasažérů a nabízí kompletní rodiny turbovrtulových a regionálních tryskových letadel. Má v odvětví nejširší nabídku tryskových letadel pro podnikatele, nabízí úplné nebo částečné vlastnictví a rovněž vyrábí protipožární letadla a letadla pro námořní úkoly. Poskytuje technické služby, údržbu letadel a školení pilotů podnikům, regionálním aeroliniím a zákazníkům z řad armády.

Bombardier Inc. je kanadská společnost, která působí v oblastech letectví, zařízení pro železniční dopravu, výrobků pro rekreaci, finančních službách a službách spojených s jejími výrobky a hlavními činnostmi. Má závody ve 12 zemích v Severní Americe, Evropě a Asii a více než 90 procent jejích tržeb je vytvářeno mimo Kanadu. Tržby Bombardieru za fiskální rok do 31.ledna 1999 dosáhly 11,5 miliardy USD.

(R) Registrovaná obchodní značka společnosti Bombardier Inc.

KONTAKT: Bombardier Aerospace

Colin Fisher, 416/375-3030

nebo

Catherine Chase, 514/855-7980

Internetová adresa: www.aero.bombardier.com

KLÍČOVÉ SLOVO: UTAH INTERNATIONAL CANADA

KLÍČOVÉ SLOVO ODVĚTVÍ: TRANSPORTATION

OPAKOVANÁ SDĚLENÍ: New York 212-752-9600 nebo 800-221-2462; Boston 617-236- 4266 nebo 800-225-2030; SF 415-986-4422 nebo 800- 227-0845; LA 310- 820-9473

Today's News On The Net - Business Wire kompletní soubor na internetu s hypertextovým propojením na vaši domovskou stránku.

URL: http://www.businesswire.com

Keywords Bombardier