XPCR bude prvním soukromým poskytovatelem očkování ve střední Evropě

Po velkém úspěchu v Libanonu založila společnost XPCR „českou“ divizi v Praze jako první soukromý poskytovatel očkování ve střední Evropě.

"Společnost XPCR Czechia, kterou vlastní společnost LCMI Medical – Španělsko, má prostřednictvím dceřiné společnosti XPCR – Norsko požadovanou kvalifikaci a zkušenosti potřebné k dosažení rekordního provozu," řekl Jarle Ornebo, výkonný ředitel XPCR Norsko.

Dodal, že děkuje profesionální právní podpoře Lukáše Ševčíka a Tomáše Čihuleho ze společnosti Kinstellar z Prahy za přípravu a předložení záměru společnosti Ministerstvu zdravotnictví České republiky.

"Praha je neuvěřitelně inspirativní město a těšíme se, až rozšíříme pokrytí našich služeb i na tuto nádhernou část Evropy," řekl Eyman Heydar, generální ředitel společnosti LCMI Medical Španělsko.

Dále dodal, že jako licencovaný poskytovatel očkování v Libanonu má firma přímé smlouvy s většinou dnešních výrobců vakcín po celém světě a je připravena sdílet své zásoby ve prospěch lidí v České republice.

"Věřím, že naše dnešní výkonnost jasně naznačuje, že soukromý sektor může hrát velkou roli v boji proti koronaviru."

O společnosti XPCR Norsko (xpcr.no): Společnost XPCR je světovým lídrem v testování na koronavirus založeném na cloudových technologiích.

Keywords ČR-Norsko-zdraví-koronavirus-služby-XPCR-firmy

Region