Tyco dodá pro Global Crossing kabelový systém pro SAC

Společnosti Tyco Submarine Systems Ltd. (TSSL) a Global Crossing Ltd. (Nasdaq: GBLX) dnes oznámily, že Global Crossing podepsal s TSSL smlouvu v počáteční hodnotě přes 700 miliónů, podle níž TSSL dodá kabelový systém South American Crossing (SAC). Systém SAC bude přímo spojovat Brazílii, Argentinu, Chile, Peru, Kolumbii, Panamu a St.Croix (Americké Panenské ostrovy).

Tento podmořský systém bude navržen, vyroben a instalován společností TSSL a bude využívat nejvyspělejší dostupnou technologii optických vláken, tzv. Dense Wave Division Multiplexing (DWDM). Smlouva obsahuje ustanovení o možnosti společnosti Global Crossing přikoupit k počátečnímu základnímu systému v budoucnosti modernizační vybavení, aby se podstatně zvýšila kapacita základního systému.

Tyto dvě společnosti také oznámily, že pro systém SAC dodá společnost Lucent Technologies, Inc. společnosti TSSL optická vlákna a vybavení a zajistí pro Global Crossing financování podle podmínek dřívější dohody mezi Lucent and Global Crossing.

SAC je kabelový systém o délce 18.000 kilometrů, který bude instalován ve třech fázích, přičemž se počítá s dokončením celé okruhové sítě do druhého čtvrtletí roku 2001. Systém se bude skládat z četných podmořských segmentů a také pozemního vedení přes Andy a spolu tak vytvoří robustní samoopravnou okruhovou síť SDH. Podmořské segmenty využívají architekturu čtyřvláknových párů s regenerativními zesilovači.

Připojením systému SAC a po dokončení projednávané fúze společností Global Crossing and Frontier Corporation spojí síť Global Crossing Network 159 největších světových měst technicky nejvyspělejší celosvětovou sítí z optických vláken na základě IP (internetového protokolu).

"TSSL je potěšena, že může nabídnout společnosti Global Crossing podmořský kabelový systém špičkové technologické úrovně," prohlásil Neil Garvey, prezident společnosti TSSL. "Tato kabelová síť je aplikací výrobkového programu TeraWave naší společnosti a zajistí jak meziregionální, tak severojižní propojení ve velkém měřítku, které bude lépe sloužit rychle rostoucím telekomunikačním potřebám v obou Amerikách. Jakožto nezávislý a plně integrovaný poskytovatel podmořských sítí z kabelových vláken má TSSL unikátní schopnost instalovat, udržovat a dodávat poslední technické novinky pro modernizaci systému v budoucnosti."

"SAC je pro Jižní Ameriku obrovským skokem vpřed co do větší rychlosti a zvýšené kapacity," uvedl generální ředitel (CEO) společnosti Global Crossing Bob Annunziata. "Mezi Severní a Jižní Amerikou se kapacita zvýší více než desetinásobně. Jak se nadále rozšiřuje globální ekonomika, je nutno rozvíjet komunikační infrastruktury, aby se zajistily vysokokapacitní služby s vysokou kvalitou, vyžadovanou zákazníky. Nové komunikační technologie a propojitelnost, kterou nabízí SAC, bude prospěšná všem zákazníkům Global Crossing."

Global Crossing (Nasdaq: GBLX) buduje a provozuje na světě nejvyspělejší celosvětovou platformu z optických vláken na bázi IP pro přenos dat, hlasu, videa a internetu. Global Crossing Network překlene čtyři kontinenty a dotkne se 80 procent světového mezinárodního telekomunikačního provozu. Hlavní sídlo společnosti Global Crossing je v Hamiltonu na Bermudách, kanceláře má společnost v Los Angeles, New Yorku, Morristownu be státě New Jersey, v San Francisku, na Miami, v Londýně, Amsterdamu a v Buenos Aires.

Tyco Submarine Systems Ltd., dceřiná společnost stoprocentně vlastněná společností Tyco International Ltd. (NYSE: TYC), je nezávislý dodavatel podmořských komunikačních systémů a služeb. TSSL vlastní a provozuje flotilu kabelových lodí světové třídy pro instalaci a údržbu podmořských systémů komunikačních sítí. Špičkovou technologii optických vláken dodává mezinárodně uznávaná společnost TSSL Labs se sídlem v Eatontown ve státě New Jersey. Důkazem kompletně integrovaných výrobních schopností společnosti TSSL jsou závody na výrobu kabelů, regenerativních zesilovačů a přenosového zařízení v New Hampshire, New Jersey a Virginii. TSSL spojil tyto schopnosti a úspěšně dokončil 85 podmořských sítí z optických vláken, které představují více než 350.tisíc kilometrů kabelu z optických vláken spojujícího více než 100 zemí. Více informací o společnosti TSSL nebo Tyco International najdete na uvedených webových stránkách.

Tyco International Ltd.: www.tycoint.com

Tyco Submarine Systems Ltd.: www.submarinesystems.com

Prohlášení v tomto sdělení pro tisk, která vyjadřují záměry, přesvědčení, očekávání nebo předpovědi budoucnosti, činěná společností nebo managementem, jsou výhledovými tvrzeními. Je důležité upozornit na to, že skutečné výsledky společnosti se mohou významně lišit od těch, které jsou uváděny v těchto výhledových tvrzeních. Informace o faktorech, které mohou způsobit, že se skutečné výsledky budou významně lišit od výsledků uváděných ve výhledových tvrzeních jsou čas od času uváděny ve zprávách, které společnost předkládá americké Komisi pro burzy a cenné papíry (SEC). Kopie těchto zpráv můžete získat, když budete kontaktovat společnost nebo SEC.

Původní text ots: Tyco Submarine Systems Ltd.

Internet: http://www.newsaktuell.de

KONTAKT: Jim Brennan, Global Marketing Managing Director, Tyco Submarine Systems Ltd., jbrennan@submarinesystems.com, nebo 973-656-8124; Tom Goff, Media Relations, Global Crossing Ltd., tgoff@globalcrossing.com, nebo 310-385-5231

Webová stránka: http://www.www.tycoint.com

Webová stránka: http://www.submarinesystems.com/