Velký úspěch české firmy. Levandulové údolí spolupracuje s L´Occitane

Helena Neumannová, zakladatelka a majitelka Levandulového údolí

Příběh Levandulového údolí a BIO Levandule Chodouňské, za nímž stojí podnikatelky Helena Neumannová a Milena Krčálová, ocenila mezinárodní společnost L´Occitane jako nejzajímavější v roce 2020 a rozhodla se, že jej bude podporovat. Je to bezesporu velký úspěch nejen v domácím, ale i v evropském měřítku.

„Moc si vážíme toho, že nás ke spolupráci vybrala právě společnost L´Occitane, kterou považuji za špičku v oboru. Při výrobě tělové nebo pleťové kosmetiky respektuje přísná kritéria jak v přístupu k přírodě, tak ke svým dodavatelům – stejně jako my,“ říká Helena Neumannová, zakladatelka a majitelka Levandulového údolí.

Produkty z Levandulového údolí z BIO Levandule Chodouňské nyní najdete v kamenných prodejnách i na e-shopu L´Occitane. Společnost chce podporovat také další aktivity Levandulového údolí. Velký potenciál spojení obou příběhů a produktů z čisté přírody se v budoucnu nabízí mj. v oblasti péče o pleť. Levandulové údolí a BIO Levandule Chodouňská

Za unikátním Levandulovým údolím, 3hektarovým polem s 45 000 BIO levandulemi, stojí Helena Neumannová a Milena Krčálová, které zde levanduli začaly pěstovat v roce 2014. V manufaktuře v Levandulovém údolí se z levandule v BIO kvalitě vyrábí čaje, oleje, koření, sušenky, raw tyčinky a spoustu dalších zdraví i tělu prospěšných produktů. Pořádají se zde také nejrůznější ozdravné procedury nebo workshopy.

Levandulové údolí se nachází ve středočeské Chodouni, v samém srdci Geoparku Barrandien na bývalých vápencových mořích. Nedaleko naleznete hrady Točník, Žebrák, Křivoklát, Nižbor s keltským oppidem nebo zámek v Hořovicích. Brdské lesy se tak mísí s opojnou vůní Levandulového údolí a nabízí novodobým poutníkům klid, mír, pohodu, odpočinek a hlavně zdraví z čisté přírody. Levandule je momentálně nejúčinnějším vědecky prokázaným antidepresivem na světě. Optimálně podporuje imunitu, léčí a hojí, protože obsahuje značné množství přírodních antioxidantů, antibiotik nebo antiseptik. Blahodárně působí na trávicí ústrojí, je vhodná na detoxikaci organismu, pomáhá při diabetu, nadváze, vysokém krevním tlaku i cholesterolu. Dezinfikuje tělo i duši, stimuluje nervový tonus, ulevuje od trávicích potíží. Její pozitivní účinky na lidské tělo a mysl znali a využívali už staří Egypťané, Etruskové, Féničané, Řekové, Římané, Arabové nebo Keltové.

IG: @levandulove.udoli

FCB: Levandulové údolí