Investiční rady pro rok 2021 - co radí profesionální obchodníci?

Investování se v posledních letech těší z velkého boomu. Díky technologickému pokroku a příznivým sociálním i ekonomickým podmínkám poptávka po investicích rapidně vzrostla a roste stále.

V kontextu současné situace u nás i ve světě to platí dvojnásob. Trhy byly v minulém roce velmi volatilní a v letošním roce se dá jen těžko očekávat klidnější průběh. Není však žádným tajemstvím, že kde je vyšší riziko, tam je také větší potenciál zisku a v důsledku toho je zájem veřejnost logicky také větší. Žádným tajemstvím však není ani fakt, že zůstat na trzích konzistentně na ziskové straně není snadné.

Pokud jste např. dlouhodobý investor, který se zaměřuje na akciové indexy, situace je pro vás o něco příznivější. Akciové indexy totiž v dlouhém horizontu stále rostou a pokud vydržíte emoční tlak průběžných tržních korekcí, dle historického vývoje by vás nemělo čekat nic jiného, než pohádkové zhodnocení. Pokud však holdujete spíše krátkému časovému horizontu a řadíte se tak mezi tzv. tradery (aktivní obchodníky na burze), pak chodíte s kůží na trh více a častěji.

V obou případech je žádoucí, abyste do trhu vstupovali dobře připraveni. A tou nejlepší přípravou je – jako ostatně v každém oboru – studium a píle. Výhodou dnešní doby je fakt, že máme studijní informace na dosah ruky díky internetu a dalším technologiím. Během pár minut se tak můžete vzdělávat a čerpat informace od špičky ve svém oboru. Velmi často tyto informace nestojí nic jiného, než váš čas a výše zmíněnou píli.

Např. již v prvním lednovém týdnu roku 2021 vyšla série videí zdarma s názvem „Investiční rady 2021“, která obsahuje celou řadu užitečných rad a tipů od 5 renomovaných českých traderů. Sérii ve spolupráci s obchodníky připravil evropský broker XTB, který má lokální zastoupení v Čechách i na Slovensku.

Těšit se můžete na velmi zvučná jména, jako jsou například Ondřej Hartman, Patrik Klempár, Tomáš Vobořil a další. Obchodníci v sérii představili své osobité přístupy a pohledy na vývoj trhů v roce 2021 a také konkrétní obchodní strategie, které zastávají. Na své si přijdou příznivci Forexu, akcií, indexů, ale i kryptoměn. Zhlédnutí této série tak může být prvním krokem k vašemu úspěšnému obchodování a investování v roce 2021!

Kontakt:

Vojtěch Sládek