Nová česká verze Císařské hymny

Nathaniel Filip

Nathaniel Filip a Zuzana Bubílková Nathaniel Filip

K jubilejním šedesátým narozeninám Karla Habsburského, vnuka posledního českého krále, nahrál zpěvák Nathaniel Filip českou verzi Císařské hymny. Zpěvák taktéž zaslal hlavě Habsburského rodu k jeho jubileu blahopřejný dopis a odkazem na píseň.

Císařská hymna, u nás známá pod názvem "Zachovej nám Hospodine", byla po několik staletí oficiální hymnou podunajské monarchie, kam české země patřily.

Nathaniel Filip se profiluje jako zpěvák tradičního popu a šansonu. V posledních třech letech je jeho profesní partnerkou moderátorka a první dáma satiry Zuzana Bubílková, společně vystupují s hudebně-zábavným představením "Šansony a BUBU fóry!".

Nathaniel Filip je prvním profesionálním zpěvákem, který nazpíval českou verzi Císařské hymny. Videoklip byl symbolicky natáčen na Karlově mostě s kulisou Pražského hradu v pozadí. Na YouTube má klip již desítky tisíc zhlédnutí.

Link na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=XULjacrz29g

Kontakt:

www.nathanielfilip.cz

e-mail: nathaniel@nathanielfilip.cz

Keywords ČR-Rakousko-hudba-monarchie-zajímavosti-lidé-Nathaniel Filip

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Politics, public administration and courts
Media, society and lifestyle
Culture