Dobrý skutek Vincentky

Už někdy dávno, na začátku našeho letopočtu pravil římský filosof, básník a politik Seneca: "Kdo udělal dobrý skutek, ať o něm mlčí, ať vypovídá ten kdo dobrodiní přijal."

Vincentka, a.s. zaslala v rámci podpory v době pandemie krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně a nemocnicím v Uherském Hradišti a FN Motol v Praze zdarma zásilku minerální vody a nosních sprejů Vincentka. A tady je jedna z odpovědí obdarovaných nemocnic - KNTB ve Zlíně: "Spoustu času tráví náš personál při péči o pacienty na covidových stanicích ve speciálních ochranných oblecích, ve kterých je během chvilky neuvěřitelné horko. Dodržovat pitný režim je tedy pro naše zdravotníky velmi důležité. Proto jim přišla vhod zásilka minerální vody od společnosti Vincentka a.s. z Luhačovic, která do zásilky přidala i nosní spreje pro zvlhčení nosní sliznice, která zase dostává zabrat při nošení respirátorů. Děkujeme za podporu, jsme rádi, že na nás myslíte. Vaše KNTB."

Neméně sympatické odpovědi a poděkování přišly z Uherského Hradiště a také od přednostů klinik v pražském Motole - Přednosty ORL kliniky prof. MUDr. Jana Plzáka a přednosty pneumologické kliniky doc. MUDr. Libora Fily.

FN v Motole byl navíc poskytnut finanční příspěvek na podporu veřejné sbírky na zasílání a vyhodnocování testů čichu u pacientů covid-19.

Sympatický čin Vincentky není ničím neobvyklým. Patří neoddělitelně k její firemní kultuře. Když Nadace Bona Via vloni už po dvaadvacáté udělila cenu Bona Via těm, kteří jsou na dobré cestě a pomáhají druhým, byla na prvním místě Vincentka. V kategorii DOBRÁ FIRMA kde se vybírají na základě nominací inspirativní příběhy podnikatelů, malých a středních firem, kteří svou dobročinností a ve spolupráci s místní komunitou mění své okolí a společnost k lepšímu, se Vincentka stala v této kategorii vítězem. Budeme rádi když letos přispějeme svým skromným podílem k vítězství nad koronavirem.

Vincentka vstoupila do boje proti koronaviru s celým portfoliem svých přírodních produktů. Kromě minerálky jsou to nosní spreje, sirupy, pastilky nebo koncentrát k proplachu nosních dutin Nasalis. Ty všechny podporují obranyschopnost organismu, patří do arzenálu plicní a imunitní posilovny a vytvářejí hráz proti virům a bacilům.

Kontakt: Ladislav Kopecký, e-mail: komunikace@vincentka.cz

Keywords ČR-nemocnice-nápoje-koronavirus-trh-zdraví-charita-Vincentka-firmy