Jiří Luka je ředitelem nové privátní školy VIA Beroun

Jiří Luka, výkonný ředitel nově vznikající privátní školy VIA Beroun

Výkonným ředitelem nově vznikající privátní školy VIA Beroun, která bude dětem od první až do deváté třídy nabízet kvalitní česko-anglické vzdělání, byl jmenován dlouholetý pedagog a mentor osobního rozvoje Jiří Luka (49).

Ten se aktivní práci s dětmi věnuje již od roku 1990, v roce 2004 mu bylo jako nejoblíbenějšímu učiteli České republiky uděleno prestižní profesní ocenění Zlatý Ámos. Před dvanácti lety stál u vzniku koncepce základní školy Open Gate manželů Kellnerových a v letech 2010 až 2019 zastával pozici ředitele této prestižní základní školy. V letech 2007 až 2010 vedl Luka mateřskou a základní školu Sunny Canadian International School. Jiří Luka je současně vyhledávaným mentálním koučem, který pomáhá druhým objevovat jejich silné stránky, rozvíjet je a pomocí nich dosahovat stanovených cílů a profesního i osobnostního růstu.

Zřizovatelem nové základní školy VIA Beroun, která se bude zaměřovat především na individuální rozvoj silných stránek žáků, jejich hodnot, životních dovedností a znalostí, je Nadace Tipsport. Ta bude také poskytovat sociální stipendia těm žákům, jejichž rodiče si nemohou školné dovolit. Ve školním roce 2021/2022 otevře základní škola VIA Beroun dva pilotní ročníky v pronajatých prostorách a současně zahájí stavbu nové školní budovy, kde bude po otevření kromě základní školy také mateřská školka.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Keywords ČR-školy-základní-personální-Beroun-MediaTrust Communications

Region
Central Bohemia region

Science, education and school system