Platforma Artefin dokazuje, že umění není jen pro vyvolené

Nově otevřený depozitář a showroom Artefin v Měšicích u Prahy nabízí víc než 800 uměleckých děl, která lze koupit rovněž na splátky bez navýšení.

Na český trh s uměním vstupuje Artefin.cz, platforma, která si klade za cíl propojit kvalitní současné umělce s lidmi, kteří by si cestu k nim jinak hledali obtížněji.

Jedná se o unikátní projekt, který špičkovým českým umělcům poskytuje na ploše 460 metrů čtverečních moderní depozitář a showroom v Měšicích u Prahy, kde mohou uskladnit i vystavit svá díla. Prostor je přístupný veřejnosti a návštěvník si tak může na jednom místě prohlédnout i vybrat a zakoupit více než 800 špičkových obrazů, soch, kreseb, nebo grafických listů. K dispozici je také odborný personál, který je připraven poskytnout příchozím osobní konzultaci, případně zprostředkovat výběr dalších děl z ateliérů umělců.

Všechny exponáty uložené v Artefinu je možné si také prohlédnout a zakoupit na webu www.artefin.cz. Nechybí ani virtuální prohlídka prostoru doplněná o informace k vystaveným i uskladněným dílům.

Připravena je také možnost nákupu umění na splátky formou úvěru bez navýšení. Financování bylo připraveno ve spolupráci se společností ESSOX s.r.o. a je určeno jak soukromým sběratelům, tak firmám.

Společnost Artex, která je partnerem projektu, nabízí případným zájemcům dlouhodobé i krátkodobé uskladnění jednotlivých exponátů i celých sbírek v profesionálním depozitáři nebo převoz zakoupených děl i jejich finální instalaci.

Za celým projektem stojí majitelé společností Artex a Global Marketing, René Rohan a Michal Bařina.

"Touto cestou dokážeme zpřístupnit svět současného umění komukoliv, kdo uvažuje o jeho koupi, ať už jako o dobré investici, nebo jen pro radost," říká Michal Bařina. "Artefin chce přesvědčit, že umění není jen pro bohaté nebo vyvolené, a cesta k pořízení kvalitního originálu může být mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá," doplňuje René Rohan.

Kontakt:

Michal Bařina