Dny severu 2020: O médiích skrze (sociální) média

Média: takové je téma jedenáctého ročníku festivalu severské kultury pořádaného Skandinávským domem. Snad i vzhledem k němu je příhodné, že program bude zčásti či zcela online. Připraveny jsou dva filmy, workshop o knižním marketingu a dvě debaty, které budou přenášeny živě na Facebooku (a poté zpětně ke zhlédnutí na YouTube).

Festival zahájí 5. listopadu beseda s finsko-slovenskou spisovatelkou Alexandrou Salmelou a překladatelem Michalem Švecem. Řeč bude o dystopickém románu Antihrdina, který zaujme originálním námětem, humorem, experimentálním slohem i grafickou stránkou. Média se v knize představují jako nástroj propagandy dvou diametrálně odlišných společenských zřízení.

Severská kultura dostává v českých médiích nebývalý prostor: severská literatura se stala fenoménem, stejně jako pojmy "hygge" nebo "lykke". Proniká k nám ale Skandinávie opravdu nezkresleně? Na tuto a další otázky budou odpovídat hosté debaty, která festival 19. listopadu zakončí.

Podrobný program na stránkách http://www.skandinavskydum.cz/dny-severu-2020/.

Keywords ČR-kultura-média-festival-Skandinávský dům

Region