Skončil 128. Kantonský veletrh, který podpořil oživení zahraničního obchodu

Po deseti dnech skončil 128. Čínský veletrh importu a exportu (Kantonský veletrh), který se uskutečnil online prostřednictvím špičkové digitální platformy a nabídl zahraničním podnikatelům a spotřebitelům možnost bezbariérového obchodování.

Veletrhu se zúčastnil rekordní počet spotřebitelů z 226 zemí a regionů. K 24. říjnu dosáhl počet návštěvníků veletržní platformy 51,17 milionu návštěv, včetně 7,89 milionu návštěv firem, ve virtuálních výstavních halách.

Sü Ping, tiskový mluvčí Kantonského veletrhu a zástupce generálního ředitele Čínského centra zahraničního obchodu, poznamenal, že současná pandemie COVID-19 způsobila řadu problémů a jednotlivé země se nyní snaží současně oživit ekonomiku a chránit lidské životy. Čína se snaží usnadnit domácímu i zahraničnímu průmyslu návrat k normálu a pomoci při oživování mezinárodního obchodu a investic.

Kantonského veletrhu se zúčastnilo 26.000 vystavovatelů, kteří představili více než 2,47 milionu produktů, což představuje nárůst o 16,5 % oproti minulému veletrhu. Celkem 346 zahraničních vystavovatelů ze 30 zemí světa na veletrhu představilo 8500 produktů. Z celkového počtu představených produktů, připadá na úplné novinky celkem 730.000 produktů, což představuje nárůst o 21,6 % oproti minulému veletrhu.

Na letošním Kantonském veletrhu byla představena celá řada špičkových produktů s novými inovacemi v oblasti designu, funkcí, zpracování a materiálů. Prestižní ocenění Kantonského veletrhu za design (Canton Fair Design Awards) získalo celkem 131 produktů od 91 firem.

Veletržní platforma využívá také celou řadu „nových" technologií, jako jsou velká data, cloudové systémy nebo umělá inteligence, které zákazníkům umožňují využívat grafiku, videa, 3D a virtuální realitu (VR). Ve výstavní hale zaměřené na virtuální realitu (VR) vystavovalo své produkty 2046 firem a celkem byla tato sekce veletrhu navštívena 163.200krát. Dalším hitem bylo živé vysílání produktových prezentací, které zhlédlo 1,89 milionu návštěvníků.

Návštěvníci virtuálního Kantonského veletrhu ocenili špičkovou kvalitu prezentace nových výrobků, nové technologie a možnost zapojení do interaktivních rozhovorů. Vylepšené funkce veletržní platformy jim navíc pomohly usnadnit online přístup k vysoce kvalitním produktům od řady dodavatelů a výrobců.

Kromě vlastní prezentace výrobků a služeb nabídl Kantonský veletrh také řadu online a offline podpůrných akcí na podporu mezinárodního obchodu. Ve 37 zemích a regionech světa se uskutečnilo 38 virtuálních akcí, jejichž cílem bylo spojit dodavatele s potenciálními zákazníky. Do globálního programu partnerské spolupráce Kantonského veletrhu se navíc zapojilo 6 podnikatelských asociací z Afriky, Evropy a Asie.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1319851/1.jpg

KONTAKT: Paní Chloe Cai, Tel: +86-20-8913 8622, Email: caiyiyi@cantonfair.org.cn

Keywords Čína-obchod-trh-Canton Fair

Region