Nový antigenní test na Covid-19: rychlý a spolehlivý, s výsledkem za pouhých 15 minut

Nové antigenní testy NADAL® na Covid-19 z Německa pomáhají zabránit dalšímu šíření koronaviru a snížit tlak na laboratoře. Výsledek testu je navíc k dispozici za pouhých 15 minut a tyto testy se tak hodí pro školy, domy seniorů, nemocnice, firmy nebo je lze využít na letištích nebo na velkých akcích. Tento nový rychlotest vyvinula německá technologická firma nal von minden GmbH a protože již byl schválený pro použití v Evropě, je okamžitě k dispozici. Vysoká kvalita tohoto testu byla opakovaně potvrzena.

- Křížový odkaz: Obrazové materiály si můžete stáhnout z webové stránky AP Images (http://www.apimages.com) -

“Antigenní test NADAL® Covid-19 jsme vyvinuli pro širokou veřejnost. Tento test umožní otestování většího počtu osob na Covid-19, což umožní okamžité zachycení nakažených osob a současně pomůže ochránit ostatní lidi,” říká Roland Meissner, generální ředitel firmy nal von minden GmbH, se sídlem v německém Moersu.

Co je na tomto novém testu tak zvláštního? Jednak je to rychlost, protože výsledky jsou k dispozici za pouhých 15 minut. Navíc se test provádí přímo v odběrovém místě a nemusí se odesílat k vyhodnocení do laboratoře. A v neposlední řadě tento test vyniká spolehlivostí výsledků. Roland Meissner dodává: “Náš antigenní test NADAL® Covid-19 má diagnostickou specificitu vyšší než 99,9 % a diagnostickou senzitivitu 97.56 %. Ve srovnání s našimi konkurenty se jedná o srovnatelné výsledky.” Specificita testu je informací o tom, zda test dokáže zachytit všechny zdravé testované osoby a označit je jako zdravé. Naopak senzitivita testu je informace o tom, zda všechny osoby, které test označil jako nemocné, jsou opravdu nemocné.

Pan Meissner říká: “V současné době laboratoře nestíhají a potřebují ulevit. Navíc v brzké době dojde k celosvětovému nedostatku reagencií potřebných pro klasické testy. Naše rychlotesty, které umožňují in-vitro diagnostiku, mohou pomoci tyto problémy vyřešit.”

Tento nový antigenní test funguje tak, že zdravotníci odeberou pacientovi vzorek hlenu ze sliznice dutiny ústní nebo nosohltanu s pomocí speciální vatové tyčinky. Následně je tento vzorek umístěn do speciálního roztoku a vložen do testovací kazety, kde se, stejně jako u těhotenského testu, zobrazí jednoznačný výsledek.

Kontakt:

Gabriele Hellwig, info@hellwig-pr.de, +494038662480