Výdejní místa Zásilkovny zůstávají v provozu

Vláda ČR dnes na tiskové konferenci oznámila opětovné omezení prodeje v určitých obchodech a poskytování služeb s podobnými výjimkami jako na jaře. Mezi výjimkami jsou zahrnuty také provozovny umožňující vyzvednutí zboží a zásilky od třetí strany, tedy také výdejní místa Zásilkovny. Internetové obchody tak bez omezení mohou nadále využívat výdejní místa k doručení zboží zákazníkovi.

"Chci všechny ubezpečit, že stejně jako na jaře vše společně zvládneme. Zásilkovna je na současná vládní opatření připravena a díky svému digitálnímu nastavení je schopna na všechny změny reagovat velmi rychle i za cenu výrazně navýšených nákladů. Děkuji všem partnerům z řad výdejních míst a internetových obchodů, kteří nás v této době podporují. Zásilkovna se bude naopak snažit doručit všechny objednávky z internetových obchodů, o jejichž zboží bude v současné chvíli uzavřeného maloobchodu v ČR zvýšený zájem. Pokud k tomu připočteme ještě začátek vánoční sezóny, bude se jednat o velký nápor na všechny internetové obchody i logistické společnosti,“ říká Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta.

V Zásilkovně již řadu dní funguje krizový štáb, který zajistí, stejně jako na jaře, aby zásilky byly doručeny. Neočekáváme výrazný počet uzavřených VM s ohledem na výjimku pro výdej zboží a zásilek, která platí stejně jako platila na jaře. Posílili jsme také naše zákaznické linky i provoz a nadále posilujeme proces doručení na adresu.

Kontakt pro média:

Kamil Chalupa

kamil.chalupa@zasilkovna.cz

Zásilkovna je ryze český franšízový logisticko-technologický projekt Simony Kijonkové, který vznikl v roce 2010. Od té doby se vypracoval mezi nejúspěšnější společnosti v Česku, které poskytují komplexní logistické služby pro internetové obchody. Zásilkovna je součástí 14 společností holdingu Packeta, který působí v 8 zemích, do 33 zemí doručuje. Holding řídí Simona Kijonková. Zásilkovna provozuje také úspěšnou službu Mezi námi pro doručování zásilek mezi fyzickými osobami. Packeta má aktuálně více než 5 300 vlastních výdejních míst, téměř 91 600 partnerských výdejních míst a spolupracuje s více než 28 000 e-shopy. Obrat skupiny byl v roce 2019 téměř 1,3 miliardy korun, počet přepravených zásilek překonal 19 milionů kusů.

www.zasilkovna.cz

Keywords ČR-trh-koronavirus-služby-firmy-Zásilkovna