Společnost CBMM pořádá sérii webinářů o bateriích a akumulátorech s držiteli Nobelovy ceny za chemii a odborníky z celého světa

Odborníci z celého světa z akademického prostředí i průmyslové praxe budou v sérii webinářů hovořit o nových technologiích

Odborníci z univerzit i soukromých firem uspořádají ve dnech 20. - 22. října 2020 sérii tří virtuálních konferencí, jejichž cílem je zlepšit obecné povědomí a znalosti o bateriích a akumulátorech a také vzájemně se informovat o aktuálním vývoji v oboru. Hlavním bodem těchto virtuálních diskuzí budou průkopnická řešení, která zlepšují trvalou udržitelnost, využívají bezpečné materiály a umožňují ultrarychlé dobíjení baterií.

Akci zahájí John B. Goodenough, držitel Nobelovy ceny za chemii a objevitel lithiových baterií. „Toto je skvělá příležitost na podnícení celosvětových diskuzí o tomto tématu. Budoucnost naší společnosti závisí na čisté, obnovitelné a dostupné energii. A na této akci se na řešení těchto problémů zaměříme," říká Goodenough.

Této akce se, kromě zástupců nadnárodních firem, jako je například ABB nebo přední startupy v oboru, zúčastní v roli přednášejících také ti nejlepší akademici z Univerzity v Cambridgi (Anglie), Singapurské národní univerzity (Singapur), Texaské univerzity (Austin, Spojené státy americké), Kalifornské univerzity (Santa Barbara, Spojené státy americké) a Univerzity v Sao Paulu (Brazílie).

Tuto akci pořádá společnost CBMM, světová jednička ve výrobě a prodeji výrobků z niobu, s cílem podpořit sdílení technických informací mezi akademiky a výzkumníky z předních světových univerzit a nejinovativnějšími firmami světa. „Máme robustní technologický program, který nám umožňuje vyvíjet průkopnická řešení. A výroba baterií je jednou z oblastí, kde firma CBMM nejvíce sází na inovace. Tyto online webináře tak představují další příležitost posunout se na tomto poli vpřed," vysvětluje Rogério Ribas, ředitel firmy CBMM pro výrobu baterií.

Na následující webové stránce si můžete prohlédnout harmonogram jednotlivých akcí a bezplatně se zúčastnit celé série webinářů:

O společnosti CBMM

Firma CBMM je světová jednička ve výrobě a prodeji niobových výrobků, které prodává více než 400 zákazníkům ve 40 zemích světa. Firma CBMM sídlí v Brazílii a má pobočky a sesterské společnosti v Číně, Nizozemsku, Singapuru, Švýcarsku a Spojených státech amerických. Firma CBMM dodává své špičkové produkty a technologie společnostem z různých odvětví průmyslu, včetně energetiky, přepravy, leteckého průmyslu nebo inženýrských sítí. V roce 2019 firma investovala do společnosti 2DM, startupu, který se zabývá využitím grafenu.

KONTAKT: Inpress Oficina, Denise Mello, denise.mello@gmail.com, + 55 11 99832.4877; Fabia Prates, Fabia.prates@inpressoficina.com.br, +55 31 99935.1606

Keywords Brazílie-energie-CBMM

Region