Unikátní expozice Exploze ticha na Designbloku

Instalace firem Aveton a Barrisol puká a expanduje v prostoru stejně jako magma na zemský povrch při pohybu litosférických desek.

Vášeň je emoční stupeň. A stejně jako vášeň na nás emočně působí i zvuk. Zvukové vlny proudí v prostoru, lámou se, ohýbají. Ovlivňuji naše vnímání a prožívání.

Dvě etablované firmy představují od 7. října 2020 v rámci Superstudia Designbloku Gabriel Loci unikátní projekt Exploze ticha.

Objekty kombinující napínané fólie a akusticky pohltivé sklo vytvořil architekt a designér Marek Deyl. Jeho Exploze ticha ukazuje možnosti moderních materiálů při absorpci zvuku v prostorách. Nejde jen o výstavní projekt, ale objekty Exploze ticha jsou navrženy jako modulární prvky do kanceláří, lobby veřejných prostor, ale i hotelů.

Jde o technologicky vyspělé řešení akustiky, vhodné tam, kde výjimečný design hraje svou důležitou roli. Firmy Aveton a Barrisol ve spolupráci s architektem Markem Deylem přicházejí s řešením, které klasické „silent roomy“ nebo akustické budky posouvá do úplně jiného rozměru. Materiálového, barevného i výrazového.

Řešení je vhodné do prostor, kde má doslova „vybouchnout ticho“. Tam, kde je potřeba klid na soustředěnou práci, na osobní jednání nebo telefonování: všude tam prvky a moduly z akustického Barrisolu a akustického skla najdou své využití.

„Je to architektura, která nás prostorově obklopuje stejně jako zvuk v bezprostředním okolí. Její srdce je unikátní objekt - design, jehož části mají různé akustické vlastnosti,“ popisuje architekt Marek Deyl.

Jednotlivé prvky návštěvníkovi prezentují odlišné přístupy k řešení prostorové akustiky. Nabízí lepší porozumění našemu prostředí a ukazují jak zvuk, ale například i to, jak hudba působí na naše tělo i psychiku. I chvilkové spočinutí zde nás vede k hlubšímu zamyšlení nad vlastnostmi našeho vystavěného životního prostředí.

ikona TZ Exploze ticha - Designblok 2020

Kontakt: