„Podpořit české laboratoře vnímáme jako svou povinnost," tvrdí brněnská biotechnologická společnost GeneProof

Firma o sobě dala vědět již na jaře letošního roku, kdy uvedla na trh vlastní PCR testy na diagnostiku SARS-CoV-2. Navíc testy brněnské společnosti GeneProof získaly opakovaně výborné hodnocení v prestižním globálním porovnání kvality diagnostik pro detekci původce onemocnění Covid-19, kdy jako jedny z mála obstály na 100 %. Patří tak v současnosti k nejkvalitnějším na trhu, a právě tato diagnostika nyní společnost nabídla českým nemocnicím a laboratořím za bezprecedentně nízkou cenu. Podpořit české zdravotnictví totiž vnímají jako svou povinnost.

Společnost GeneProof byla založena před 15 lety a patří k již etablovaným českým výrobcům s dlouholetou tradicí ve vývoji a výrobě molekulárních diagnostických testů. Její produkty mají dlouhodobě výborné hodnocení v nezávislých testech kvality, a zvláště v posledním období společnost dosáhla významných úspěchů na světové úrovni. PCR testy společnosti GeneProof na detekci SARS-CoV-2 obstály zcela bezchybně v jediných dvou mezinárodních panelech externí kontroly kvality organizovaných evropskou institucí QCMD.

"Výborné výsledky kvalitativních porovnání našich PCR diagnostik na SARS-CoV-2 přispěly k velkému úspěchu v exportu do celého světa. Jsme však česká firma a podpořit české zdravotnictví vnímáme jako svoji povinnost," říká CEO společnosti GeneProof Radek Horváth. "Chceme, aby se na našem úspěchu mohla podílet také celá Česká republika. Díky velkým objemům výroby se nám podařilo dosáhnout výhodnějších cen vstupů a snížit tak náklady na výrobu. Proto jsme mohli nabídnout více jak 100 českým nemocnicím a laboratořím naše PCR testy na SARS-CoV-2 za bezprecedentně nízkou cenu, kterou jsme nenabídli nikomu jinému na světě.

Chceme tak pomoci českým zdravotnickým zařízením a v důsledku celému zdravotnictví snížit náklady na vyšetření, uvolnit tak třeba prostředky na posílení přetíženého odborného a administrativního personálu laboratoří, uvolnit prostor pro jejich vyšší ocenění. Tato nabídka pomoci vychází z přání nejen vedení firmy, ale celého týmu naší společnosti. Věříme, že bude chápána jako výraz opravdové a upřímně míněné pomoci. Z prvních ohlasů je mezi laboratořemi přijímána velmi pozitivně, což vnímáme všichni jako velké ocenění," dodává Horváth.

O GeneProof:

GeneProof je česká biotechnologická společnost působící již 15 let v oblasti molekulární diagnostiky. V současné době je největším výrobcem PCR testů v České republice a zároveň s kapacitou statisíců testů týdně jedním z největších ve střední Evropě. Své produkty dodává do více než 60 zemí na celém světě.

Zdroj: GeneProof, www.geneproof.com

Kontakt: