Omluva ČTK panu Karlu Sochorovi

Česká tisková kancelář se omlouvá Karlu Sochorovi za informace uvedené v původní, dnes již opravené zprávě ČTK ze dne 21. 7. 2020, vydané pod titulkem „Liberijský soud vydal zatykač na bývalého českého konzula Sochora“, týkající se jeho údajné trestné činnosti v minulosti v Libérii. Informace byly nepřesně převzaty z článků publikovaných v období let 2006 - 2007 v jiných sdělovacích prostředcích.

ČTK nedisponuje ověřenou informací o vazebním stíhání Karla Sochora v Libérii kvůli podezření z pašování drog nebo sexuálního zneužívání dívek, tak jak byla nesprávně uvedena v původním znění výše uvedené zprávy.

ČTK

Keywords ČR-Libérie-kriminalita-diplomacie-média-Sochor-ČTK

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic