Clinton udělil medaili za technologickou inovaci

Prezident Clinton dnes udělil Národní medaili za technologii za rok 1998, nejvyšší státní uznání za technologickou inovaci, společnosti Bristol- Myers Squibb (NYSE: BMY). Na slavnosti v Bílém domě ocenění převzal prezident a výkonný ředitel společnosti Bristol-Myers Squibb Charles A. Heimbold, jr.

Prezident předal medaili panu Heimboldovi a ocenil Bristol- Myers Squibb "za prodlužování a obohacování lidského života prostřednictvím inovativního farmaceutického výzkumu a za nové vymezení oboru klinické studie prostřednictvím průkopnických a nesmírně komplexních klinických zkoušek, které jsou uznávaným modelem v oboru."

Když od prezidenta Clintona přebíral ocenění, pan Heimbold prohlásil: "Jménem tisícovek zaměstnanců Bristol-Myers Squibb, kteří toto umožnili, přijímám Národní medaili za technologii. Toto ocenění je uznáním jejich inovativního ducha a oceněním jejich vytrvalosti, důvěry a tvořivosti při úsilí o rozvoj a dodávky terapií, šetřících a obohacujících život pacientů na celém světě."

Bristol-Myers Squibb byla vybrána na základě její vedoucí role v rozvoji inovativních přístupů k výzkumu a vývoji léčiv. Z úsilí společnosti nemá prospěch jenom biomedicínské výzkumné společenství, ale přineslo také důležité nové léky miliónům pacientů na celém světě, čímž celkově zvýšila úroveň léčení.

Když se ucházela o Národní medaili za technologii, předložila společnost Bristol-Myers Squibb publikované výsledky šesti hlavních klinických zkoušek, realizovaných pro Pravachol (R) (pravastatin sodium), inhibitor reduktázy HMG-CoA (HMG), a pro Capoten (R) (captopril), inhibitor enzymu konvertujícího angiotensin (inhibitor ACE). Tyto zkoušky jsou důležité nejenom pro jejich záměr a předvídavost, ale také kvůli vedoucím důležitým změnám v lékařské praxi. Každá ze zkoušek představovala roky práce, tisícovky pacientů a milióny dolarů za výzkum, investované společností Bristol-Myers Squibb. Všechny z těchto převratných studií byly publikovány v The New England Journal of Medicine, staly se vzorem pro ostatní farmaceutické a biotechnologické společnosti a změnily každodenní lékařskou praxi.

Mezi tyto studie o Pravacholu patří:

- WOSCOPS (West of Scotland Coronary Prevention Study), první studie o HMG, demonstrující významný pokrok při snižování rizika prvního srdečního záchvatu u pacientů se zvýšeným cholesterolem.

- CARE (Cholesterol and Recurrent Events), první studie o HMG, demonstrující významný pokrok při snižování rizika opakovaného srdečního záchvatu a mrtvice nebo chvilkového ischemického záchvatu (TIA), jinak známého jako "minizáchvat" u pacientů s normální hladinou cholesterolu.

- LIPID (Long Term Intervention with Pravastin in Ischemic Disease), největší publikovaná studie o HMG demonstrovala významný pokrok při snižování rizika srdečního záchvatu a potřebu revaskularizačních postupů (včetně angioplastické a bypassové chirurgie) u patientů, kteří měli první srdeční záchvat.

Mezi studie pro Capoten patří SAVE (Survival and Vetricular Enlargement), Quality of Life a Diabetic Nephropathy. Capoten, první ve třídě léků nazývaných inhibitory ACE, je indikován pro léčení pacientů s vysokým tlakem, se srdečním selháním kvůli překrvenosti a s diabetickou nefropatií.

Bristol-Myers Squibb se připojuje k dalším čtyřem držitelům medaile: Denton A. Cooley z Texas Heart Institute; Kenneth L. Thompson a Dennis M. Ritchie z Bell Labs Lucent Technologies; Robert T. Fraley, Robert B. Horsch, Ernest G. Jaworski a Stephen G. Rogers z Monsanto; and Biogen Inc.

"Kvalita života a ekonomická síla, kterým se těší všichni Američané, jsou důsledkem vizí a obětavosti takových výzkumníků, jako jsou ti, které jsme zde dnes ocenili Národní medailí za technologii," řekl americký ministr obchodu William M. Daley. "Jejich úsilí vytváří pracovní místa a lepší zboží a služby. Jejich oceněním inspirujeme budoucí generace, aby se postavily na jejich ramena a vytvářely technologie, které budou motorem ekonomiky zítřků."

Bristol-Myers Squibb je diverzifikovaná světová společnost pro zdravotnictví a péči o člověka, jejímž hlavním oborem podnikání jsou léky, spotřebitelská léčiva, kosmetika, výživa a lékařská zařízení. Je hlavním producentem inovativních terapií pro kardiovaskulární, metabolické a infekční nemoci, centrálně nervové a dermatologické poruchy a rakovinu. Společnost je lídrem v oblasti spotřebitelských léčiv, ortopedických zařízení, péče o nádory, úrazové péče, nutričních doplňků, dětské výživy a produktů pro péči o vlasy a pleť.

Navštivte Bristol-Meyrs Squibb na webové stránce: http://www.bms.com. ots Original Text Service: Bristol-Myers Squibb Company Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: William Dunnett, (USA) 609-818-3016, nebo mobil, (USA) 609-213- 2983, nebo Sylvia Sharockman, (USA) 609-818-3018, oba z Bristol-Myers Squibb Company Telefonické zprávy: Tiskové zprávy Bristol-Myers Squibb jsou k dispozici na faxu, (USA) 800-758-5804, ext. BMYFAX, nebo 269329, nebo na http://www.prnewswire.com/comp/269329.html Webová stránka: http://www.bms.com

Keywords Protext-Bristol Myers Squibb

Region