Beskydy mají turistickou pivní stezku se 14 pivovary

Pestrou škálu chutí piva, včetně ovocných nebo medových nabízí letos Beskydy. Turistická oblast propojila pěší trasy, cyklostezky a tipy na výlety se 14 pivovary a minipivovary a vytvořila v součtu 686 kilometrů dlouhou Beskydskou pivní stezku.

"Nabízí 25 tras o délce od čtyř až do 48 kilometrů. Můžete je absolvovat na kole i pěšky a spojit cestování se zážitkovou gastronomií a nahlédnutím do alchymie sládků. Pamatujeme i na ubytování v okolí mnohých pivovarů, aby i cyklisté či motoristé mohli ochutnávat nejrůznější pivní speciály," říká Monika Konvičná, ředitelka Destinačního managementu turistické oblasti Beskydy - Valašsko.

Na pivní stezce lidé potkají ráj dřevěných soch, historii kloboučnictví a dům generála Laudona v Novém Jičíně, Žerotínský zámek, malebný Štramberk, unikátní chráněné říční peřeje v Ostravici, Muzeum Sigmunda Freuda v Příboře, Lišku Bystroušku z Janáčkovy opery na Hukvaldech, cyrilometodějská poutní místa, baziliku ve Frýdku - Místku, zříceniny hradů nebo známé rozhledny i méně známé romantické vyhlídky.

Kontakt:

Eva Kijonková, e-mail: eva.kijonkova@ek-media.com

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Keywords ČR-turistika-pivo-Beskydy-EK Media

Region