Červnové TRADE NEWS má v hledáčku Severní Ameriku

Ještě na začátku roku se největší ekonomika světa - Spojené státy americké - pyšnila slibnými hospodářskými výsledky. Pak vypukla pandemie covidu-19, země se dostala na špičku celosvětového žebříčku v počtu nakažených a hospodářské ukazatele začaly být strašidelné. "Touhu Bílého domu americkou ekonomiku plně restartovat už před listopadovými prezidentskými volbami následně zkomplikovaly rasové nepokoje. Evropská unie se vynasnaží, aby se transatlantický obchod nestal obětním beránkem pro předvolební protekcionistický guláš," začíná svůj článek pod titulkem Pandemické blues Dan Macek z ministerstva průmyslu a obchodu.

A i když se názory na vývoj americké ekonomiky v blízké budoucnosti liší, jasné je, že i ona má před sebou nesnadnou cestu z deprese. Výzvy a příležitosti pro naše firmy ovšem zůstávají. "Jen je třeba objektivně vyhodnotit informace, uvědomit si, že to bude těžší než před čtvrt rokem, a postavit novou strategii," konstatuje pro TRADE NEWS ředitel regionálního centra Severní Amerika a Austrálie agentury CzechTrade Jan Kubata a v rozhovoru dodává, že například investovat do amerického trhu může být nyní velmi efektivní.

Aktuální vydání se věnuje také Kanadě, která navzdory různým překážkám zůstává z hospodářsko-politického hlediska jedním z nejatraktivnějších míst a řadí se mezi nejbezpečnější, nejstabilnější a nejšťastnější země na světě. Pokračujeme také v seriálu o českých malých a středních firmách, které se k současné krizi postavily čelem. A přinášíme tradičně další exkluzivní rozhovory, články, analýzy, původní infografiky i zkušenosti českých exportérů. Časopis, který pro vás připravuje agentura ANTECOM jako magazín Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, vychází v těchto dnech na 84 stranách tištěným nákladem 8200 kusů.

TRADE NEWS je distribuován bezúplatně přímo k manažerům firem s rozhodující pravomocí. Zdaleka se nejedná pouze o členy AMSP ČR, ale také o další společnosti a instituce. Je připravován ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a institucemi podporujícími český vývoz, jako jsou například CzechTrade, EGAP, ČEB, ČMZRB, TA ČR, ICC ČR, a s Ministerstvem zahraničních věcí ČR.

Více informací také na: www.itradenews.cz, www.tradenews.cz

Kontakt:

ANTECOM s.r.o.