IMMOFINANZ zvyšuje čistý zisk za rok 2019 o přibližně 62 procent na 352,1 milion eur - ukazatel FFO 1 stoupl na 137,4 milionu eur

• Příjmy z pronájmu + 18,1 procenta a výsledek správy nemovitostí +19,1 procenta

• Míra obsazenosti na rekordní úrovni 96,8 procenta

• Robustní ukazatele v rozvaze: ukazatel LTV ve výši 43 procent, likvidní fondy na úrovni 345,1 eur v roční závěrce 2019

• Nově sjednaný revolvingový úvěr ve výši 100,0 milionu eur vytváří dodatečnou finanční stabilitu

IMMOFINANZ se může ohlížet za velmi úspěšným finančním rokem 2019: jednoznačné zvýšení příjmů z pronájmu o 18,1 procenta a úroveň ukazatele FFO 1 30,2 procenta, týkajícího se existujících nemovitostí, podtrhují růst portfolia na přibližně 5,1 miliardy eur. Čistý zisk vzrostl o 61,9 procenta na úroveň 352,1 milionu eur, což je doprovázeno solidní finanční pozicí. Hotovost a hotovostní ekvivalenty činí 345,1 milionu eur. Abychom ještě posílili tuto už tak dobrou finanční pozici, byl na konci března 2020 sjednán nezajištěný revolvingový úvěr ve výši 100 milionů eur.

"Finanční rok 2019 znamená milník v historii naší firmy. Míra obsazenosti našich nemovitostí se stále zvyšovala - z už tak vysoké hodnoty - a stanovila novou rekordní úroveň 96,8 procenta. Je to přímý důsledek naší jasně stanovené politiky našich značek s inovativními kancelářskými a maloobchodními řešeními. Náš čistý zisk vzrostl o více než 60 % a, na úrovni 352,1 milionu, dosáhl nejvyšší hodnoty zaznamenané za mnoho let. Díky profitabilním akvizicím nemovitostí a dokončení výstavby nových projektů vzrostlo naše portfolio o téměř 1 miliardu EUR na úroveň 5,1 miliardy eur v roce 2019 - což dosvědčuje skutečnost, že společnost IMMOFINANZ nyní dosáhla relevantní velikosti jakožto hráč na evropském realitním trhu," vysvětluje Dietmar Reindl, výkonný ředitel (COO) společnosti IMMOFINANZ. "Všechny tyto faktory potvrzují, že naše firma je dobře připravená vyrovnat se se současnými výzvami, které před ni staví krize způsobená pandemií koronaviru a s ní související zpomalení globálního růstu."

Pro další informace prosím kontaktujte:

Bettina Schragl

Ředitelka firemní komunikace a vztahů s investory

T +43 (0)1 88 090 2290

M +43 (0)699 1685 7290

communications@immofinanz.com

investor@immofinanz.com

Kontakt pro komunikaci v České republice:

Martina Jašková, ředitelka PR a mediálních vztahů Graffitti Networks Grafix

Tel.: +420777578732, e-mail: martina@gng.cz

Keywords ČR-Rakousko-reality-trh-finance-firmy-IMMOFINANZ

Region