Jarní Srdíčkové dny odloženy

V týdnu od 23. 3. do 27. 3. 2020 měly v rámci celé naší republiky proběhnout jarní Srdíčkové dny. Ačkoliv jsme od začátku ledna vše řádně připravovali, včas rozeslali po republice balíky se vším na sbírku potřebným, koronavirus všechny naše snahy překazil, stejně jako plány mnoha ostatních.

Protože v úterý 10.3. 2020 Ministerstvo zdravotnictví ČR kvůli koronaviru uzavřelo všechny střední a základní školy, museli jsme i my přistoupit k odložení veřejné sbírky pro rodiny s vážně nemocnými dětmi. Srdíčkové dny jsou pochopitelně zcela závislé na dobrovolnících ze středních škol, proto je můžeme realizovat pouze s nimi, tedy v době, kdy školy budou zase otevřené a na ulicích zavládne opět běžný čilý ruch.

Proto jedinou jistotou v této chvíli je skutečnost, že Srdíčkové dny BUDOU. Ovšem kdy, to opravdu neví nikdo. My doufáme, že na jaře se to určitě podaří. Proto vás prosíme o pochopení.

Letošní jarní Srdíčkové dny budou zcela mimořádné - v termínu, který v této chvíli nikdo přesně nezná a s nadějí, že všechny školy, které jsou připravené v dohodnutém, a dlouho plánovaném termínu, sbírku uskutečnit, najdou ihned po jejich otevření vhodný termín a dají Srdíčkovým dnům zelenou. Aspoň první reakce ze škol jsou velmi vstřícné a v této těžké chvíli nám dělají velkou radost.

Může se stát, že sbírka bude v různých městech vždy v jiném termínu, prostě podle možností škol. Za to jim patří velký dík. A my doufáme, že i vy všichni letošní jarní Srdíčkové dny, kterými zahajujeme dvacetileté výročí naší organizace, přijmete s pochopením a podpoříte je tím, že si od studentů zakoupíte některý ze sbírkových předmětů. Určitě vás budeme včas informovat. Moc děkujeme všem za pochopení a laskavou podporu těch, kteří na pomoc už nyní netrpělivě čekají.

Kontakt:

MgA. Maria Křepelková - ředitelka Život dětem o.p.s.

e-mail: maria.krepelkova@zivotdetem.cz

Keywords ČR-zdraví-handicapovaní-charita-Život dětem