Druhý Čínský mezinárodní veletrh dovozu byl zakončen úspěchem

Pohled na výstavní centrum v Šanghaji, kde se konal Čínský mezinárodní veletrh dovozu.

Čínský mezinárodní veletrh dovozu (CIIE) ukončil svůj druhý ročník 10. listopadu s ještě plodnějšími výsledky než v prvním roce, což ukazuje čínské odhodlání k dalšímu otevírání a přínosu dlouhodobé energie pro udržitelnější rozvoj světové ekonomiky.

V rámci tématu „Otevření a inovace pro oboustranně výhodnou spolupráci" hostilo Mezinárodní ekonomické fórum Chung-čchiao okolo 60 proslulých řečníků z politických, obchodních a akademických kruhů z celého světa, kteří přednesli své projevy na pěti paralelních zasedáních na téma podnikatelského prostředí, umělé inteligence, reformy organizace WTO, elektronického obchodu a 70letého vývoje Číny.

Během druhého veletrhu CIIE byly podepsány roční předběžné dohody o nákupů zboží a služeb v hodnotě 71,13 miliardy USD, což představuje meziroční nárůst o 23 procent. Dopoledne 10. listopadu se tohoto veletrhu zúčastnilo více než 910.000 návštěvníků ze 181 zemí a regionů a mezinárodních organizací.

Výstavy zemí se zúčastnilo 64 národů a tři mezinárodní organizace - Světová obchodní organizace, Organizace OSN pro průmyslový rozvoj a Mezinárodní obchodní centrum.

Na Obchodní výstavě letošního veletrhu CIIE vystavovalo více než 3.800 zahraničních společností a globálně nebo regionálně zde debutovalo nejméně 391 nových produktů, technologií nebo služeb.

Počet registrovaných profesionálních návštěvníků druhého veletrhu CIIE přesáhl 500.000, mezi nimiž bylo více než 7000 zahraničních odběratelů.

Během veletrhu se konalo přibližně 380 aktivit, včetně analýz politik různých ministerstev a zveřejňování zpráv organizací WTO a UNIDO.

Do 10. listopadu se na třetí veletrh CIIE přihlásilo více než 230 společností z celého světa, jejichž společná výstavní plocha přesáhla 84.000 metrů čtverečních. Mezi nimi je více než 80 společností ze seznamu Fortune Global 500 nebo předních společností v oboru s celkovou výstavní plochou přesahující 50.000 metrů čtverečních.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1026684/National_Exhibition_and_Convention_Center__Shanghai.jpg

KONTAKT: Liu Xiang, 1014734924@qq.com, +86-20-8926-8255

Keywords Čína-obchod-China International Import Expo