MSV Brno 2019 - HIWIN představí nové produkty i nová řešení pro Průmysl 4.0

Společnost HIWIN, tradiční účastník Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, představí v nové expozici na více než 150 m2 výstavní plochy ucelenou nabídku polohovací lineární techniky, které dominuje nová generace pojezdových drah pro průmyslové roboty.

„Na brněnském strojírenském veletrhu představíme ucelenou nabídku polohovací lineární techniky HIWIN,“ komentuje to Ing. Pavel Cach, výkonný ředitel společnosti HIWIN s.r.o., a dodává: „Chtěl bych upozornit na novou generaci pojezdových drah HIWIN řady LT. Jedná se o zcela nové standardizované řešení pro průmyslovou automatizaci a robotizaci. Nové pojezdové dráhy LT budou součástí naší veletržní expozice včetně funkční dráhy velikosti LT-S s robotem Fanuc M-20iA-35M.“

Pojezdové dráhy HIWIN řady LT pro průmyslové roboty

Společnost HIWIN zařazuje do své nabídky standardizovaná řešení horizontálních pojezdů nové generace s označením LT. Tato řada zahrnuje modely LT-S, LT-M a LT-L. Liší se především maximálním zatížením (od 300 kg až po 3000 kg) a parametry rychlosti a zrychlení. Nové pojezdové dráhy HIWIN zajistí průmyslovým robotům vyšší dosah a rozšíření manipulačního prostoru. Pohon drah je řešen ozubeným hřebenem s pastorkem. Dráhy řady LT jsou z důvodů snadného řízení a implementace ve většině případů osazeny motorem výrobce robota. Dle typu motoru a požadované dynamiky se pak volí převodovka. HIWIN nabízí tato řešení nejen uživatelům robotů, ale i přímo jejich jednotlivým výrobcům, kteří chtějí nabízet ucelené aplikace.

„Aktuálně představujeme standardizované řešení drah LT. Jsme samozřejmě také schopni reagovat na individuální a specifické požadavky zákazníka a připravit řešení doslova na míru,“ doplňuje Petr Severa, výrobní ředitel střediska polohovacích systémů společnosti HIWIN, a pokračuje: „Kompletní program pojezdových drah byl vyvinut, navržen a je realizován přímo v sídle českého zastoupení firmy HIWIN v Brně. Současně jsme rozšířili brněnské výrobní a skladovací prostory o dalších 800 m2, což nám umožní výrazně zkrátit čas dodávek nejen komponent lineární techniky, ale také ucelených řešení se značkou HIWIN.“

Mezi další zajímavé produkty lineární techniky HIWIN představené na MSV Brno 2019 patří inovovaný typ kuličkové matice HIWIN DEB-N, která se oproti předchozímu typu vyznačuje delší životností a umožňuje dosahovat vyšších rychlostí polohování. Nové provedení převodníků kuliček vede navíc ke snížení hlučnosti převodu. Významnou výhodou je, že pomocí originálního řešení výměnných stěračů mohou konstruktéři navrhovat vhodná provedení kuličkových šroubů pro různá pracovní prostředí. Díky svým výjimečným technickým vlastnostem a specifikacím najdou matice řady DEB-N široké uplatnění v aplikacích lineární techniky.

V neposlední řadě je třeba upozornit na další z vystavovaných produktů, a to lineární systémy HIWIN HS, konkrétně na model HS2, který představuje odolný a spolehlivý víceosý systém vytvořený z modulů produktové řady Hx. Toto řešení integruje dvouosý systém typu HD s dvoukolejnicovým modulem HT do jednoho flexibilního zařízení. Pohon je v obou případech – směrech – realizován pomocí ozubeného řemene. HS2 tak dosahuje vysokých rychlostí polohování s přesností na desetiny milimetru.

Společnost HIWIN najdete na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně od 7. do 11. října 2019 v hale V, stánek číslo 098.

KONTAKT: Filip Cvetler filip.cvetler@fcpr.cz

Keywords ČR-stroje-MSV-HIWIN

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic