Výstava AMBIT ART v Praze podpoří dražbou uměleckých děl vážně nemocné děti

Pozvánka na dražbu

V pondělí 29. dubna se Františkánský klášter při kostele Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí v Praze proměnil v přehlídku umění AMBIT ART 2019. Sedmý ročník právě představuje více než stovku děl od známých českých umělců, které nejenže těší svou uměleckou hodnotou, ale pomohou i dobré věci. Už v úterý 14. května v 18 hodin začne dražba uměleckých děl, darovaných výtvarníky neziskové organizaci Život dětem. Výtěžek z aukce je určen rodinám s vážně nemocnými dětmi, kterým Život dětem pomáhá už 19 let.

Život dětem děkuje pořadatelům výstavy AMBIT ART 2019, že do programu zahrnuli benefiční aukci na podporu nemocných dětí a jejich rodin. Výtěžek organizace použije na nákup zdravotních pomůcek, invalidních vozíčků, zdravotních kočárků, úhradu ošetřovacího materiálu, ozdravných a rehabilitačních pobytů, zkrátka na vše, co budou děti aktuálně potřebovat nejvíce.

Výstava AMBIT ART má již sedmiletou tradici, vystaveno je více než sto uměleckých děl, které svou barevností a různými materiály a technikami nabízejí divákům nevšední zážitek. K vidění jsou keramika Veroniky Hejhalové, obrazy Marcely Levinské, sochy Milana Brothánka a Martina Skaly, skleněné objekty Karla Malivánka a Jaroslava Svobody, kované objekty Zdeňka Mittnera a dřevěná díla Milana Brothánka. Výstava v prostorách ambitu kláštera františkánů na Jungmannově náměstí 18 v Praze 1 potrvá až do soboty 18. května. Vstup je zdarma.

Kontakt:

MgA. Maria křepelková, ředitelka Život dětem o.p.s.

e-mail: maria.krepelkova@zivotdetem.cz

Keywords ČR-výtvarné-sociální-zdraví-děti-charita-Život dětem