Kabelové chráničky: Moderní a bezpečné řešení

Pustili jste se do rekonstrukce nebo do stavby nového bydlení? Pak vás určitě čeká pokládání kabeláže, na kterou budete potřebovat vhodný úložný materiál. Ať už při stavbě průmyslové budovy nebo obytné stavby pro správnou a bezpečnou instalaci je třeba použít kabelové chráničky. Ty ochrání kabelové vedení před mechanickým poškozením a dalšími nežádoucími vlivy. Podle potřeby můžete sáhnout buď po tuhé trubce, nebo ohebném husím krku. Při jejich pořizování je nutné brát v úvahu, kam chcete kabely ukládat. Při výběru berte v úvahu, zda ukládáte chráničku do země, do betonu, mazaniny, na i pod omítku či dřevo nebo s UV ochranou pro venkovní použití.

V případě, že ukládáte kabely do země, zapomeňte na zastaralé způsoby ukládání do písku pod cihlu. Využijte moderního řešení a použijte plastové chráničky. Práce s nimi je jednoduchá a efektivní.

V každé domácnosti se najde pár smotků kabelu, které jsou nevzhledné a mohou být i nebezpečné v případě, že máte malé děti nebo domácí mazlíčky. Jako funkční ochrana napájecí kabeláže, případně ochrana repro kabelů poslouží právě ohebné kabelové chráničky. Použití takzvaného husího krku je bezpečným a profesionálním řešením. Ochrání kabely před poškozením, pohyby i vibracemi.

Husí krky jsou k sehnání v různých průměrech v závislosti na síle a množství kabelů a délku si můžete řezat dle potřeby.

Pokud chcete mít garantovanou účinnost, spolehněte se na poctivý český výrobek. Kolínská firma Kopos vsadila na výrobu odolných úložných a upevňovacích materiálů. Jejich nejznámějším produktem jsou proslulé vysoce kvalitní chráničky Kopoflex, jež jsou notoricky známé každému elektrikáři i hobby kutilům. Ohebné trubky Kopoflex právem patří k nejpoužívanějším kabelovým chráničkám v datové i instalační elektrotechnice nejen u nás, ale úspěch mají i ve světě. Pro jejich normové vlastnosti jsou hojně využívány i v jiných oborech.

Keywords ČR-stavebniny-firmy-Kopos-Linketica

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Building industry, housing and real property