Nová mezinárodní dimenze pro firmu Czipin & Partner: Fúze s anglickou společností MANAGEMENT CONSULTING GROUP

28. květen 2001 se stal rozhodujícím pro rakouskou poradenskou firmu Czipin & Partner v její šestnáctileté historii. Firma, která působí také v České republice, se sloučila s jednou z největších evropských poradenských společností, s anglickou firmou MANAGEMENT CONSULTING GROUP se sídlem v Londýně.

Management Consulting Group (MCG) koupila 100procentní podíl ve firmě Czipin & Partner. Firma, jež se původně jmenovala Proudfoot, je kotována na londýnské burze a má roční obrat ve výši 85 milionů eur. Ve společnosti pracuje 450 lidí.

Alois Czipin, hlavní partner firmy Czipin & Partner, k tomu řekl: "Firma MCG se k nám velice hodí, protože jejím hlavním cílem je zkvalitnění poradenství a produktivity. Kromě toho se firma zaměřuje na region Německa a střední Evropy." Osobně je pro Aloise Czipina tento krok po 16 letech jako návrat domů: "Když jsem začínal působit na poradenském trhu před více než 20 lety, získal jsem své první zkušenosti u firmy MCG. I to je důvod, proč jsem šťastný, že naše společnost přešla do rukou právě firmy MCG."

Czipin je pátým největším akcionářem MCG

Czipin obdrží za prodej své poradenské firmy akcie společnosti MCG a stane se tak jejím pátým nejvýznamnějším akcionářem. Firma Czipin & partners získá pod křídly společnosti MCG možnost dalšího mezinárodního růstu a možnost poskytování poradenských služeb nové dimenze. Pan Alois Czipin k tomu řekl: "V současné době je poradenská činnost v oblasti produktivity na vyšší úrovni ve Velké Británii a v zahraničí, než je tomu v Rakousku. Nyní budeme moci použít mezinárodní zkušenosti firmy MCG i na trzích v Rakousku, Německu a v zemích střední a východní Evropy."

Služby pod značkou Czipin & Proudfoot ve východní Evropě

Christoph Du Bois, prezident firmy MCG Europe, dodává: Jsme rádi, že jsme získali společnost Czipin & Partner. Tato firma byla ve východní Evropě naším vysněným partnerem, o tom není jakékoli pochyby."

Alois Czipin se stává viceprezidentem firmy MCG Europe a bude mít na starosti německy mluvící oblasti a východní Evropu. Nová značka sloučených firem se jmenuje CZIPIN & PROUDFOOT. Kontakt: Mag. Alois Czipin Czipin & Partner Produktivitätsberatung GmbH Schwarzenbergstraße 1-3 A-1010 Wien Tel.: +43-1/518 00-0 e-mail: alois.czipin@czipin.com

Keywords PROTEXT-Czipin-MCG-poradenství

Region