Na běžkách 1000 km a dar pro nevidomé sportovce

Pavel Sehnal předal dar nevidomým sportovcům z TJ Zora Praha

Pavel Sehnal, majitel společnosti SPGroup a.s. a předseda Občanské demokratické aliance, dnes předal dar ve výši 10 000 Kč nevidomým sportovcům z TJ Zora Praha.

K úmyslu sponzorovat nevidomé sportovce Pavel Sehnal řekl: "V prosinci minulého roku jsem si dal závazek, že letošní zimu uběhnu na běžkách 1 000 kilometrů a za každý uběhnutý kilometr věnuji pro nevidomé sportovce 10 Kč. Z celkových 1000 kilometrů jsem zhruba polovinu naběhal v Česku v Jizerských horách. Druhou polovinu pak v zahraničí, a to zejména na velkých mezinárodních závodech, jako je v Itálii Marcialonga v délce 70 kilometrů a nejslavnější běžkařský závod Vasův běh ve Švédsku v délce 90 kilometrů. Žiju a pracuji v Praze, takže jsem většinu uběhl o víkendu. Dělá to v průměru přibližně 100 kilometrů za víkend, což si myslím není špatné.“

Hlavním smyslem akce bylo, aby Pavel Sehnal podnítil podobnou iniciativu u ostatních lidí. To se mu v určité míře podařilo. Dokázal aktivovat i řadu lidí ve svém okolí, kteří se drobnými sportovními výkony k jeho akci připojili. „Někdo by mohl namítnout, že částka 10 000 Kč není nijak významná. Myslím si ale, že pokud bych věnoval částku vyšší, řekněme statisíce korun, tak by se k mé akci nikdo nepřipojil a mně šlo právě o to, aby se každý zamyslel, jestli alespoň nějako částkou přispět na pomoc hendikepovaným sportovcům“. Dodal ke své aktivitě Pavel Sehnal.

Předseda TJ Zora Jaroslav Jelínek k poskytnutému daru uvedl: „Děkujeme panu Sehnalovi za finanční podporu a blahopřejeme ke sportovnímu výkonu. Velice si vážíme takových aktivit, kterými je podporován sport zrakově handicapovaných, jmenovitě našeho nevidomého sportovce p. Ivoše Budila. Věříme, že se naše spolupráce bude nadále úspěšně rozvíjet.“ Uvedl na závěr setkání sportovců s Pavlem Sehnalem předseda TJ Zora pan Jaroslav Jelínek.

Transparentní účet TJ Zora číslo: 250134564/2010.

Kontakt:

Miloš Němeček - tiskový mluvčí

e-mail: press@oda.cz

Keywords ČR-strany-kondice-sporty-menšiny-ODA-handicapovaní

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Politics, public administration and courts
Media, society and lifestyle

RECEIVING PRESS RELEASES